Hogy nyugodjak meg? Mit tegyek? Terhes vagyok, de nem derülhet ki, hogy kitől.
Ma csináltam több tesztet is, mind pozitív lett.
Teljesen kivagyok borulva, nem is tudok normálisan gondolkozni.
A szüleimmel élek még, nem tudom, mit csináljak. Tudom, hogy joguk van róla tudni, de azt nem tudhatják meg, hogy kitől vagyok terhes. De nem hiszem, hogy elfogadnák csak úgy, kérdezősködés nélkül.
Ráadásul elég vallásosak (szex a házasság után, hétvégente templon, stb) és szigorúak.
Ne ítéljetek el, így is eléggé rossz a helyzetem.
Nem védekezés nélkül lettem terhes.
Kedves Kérdező.
Rendkívüli döntés előtt álltok. Egy megszületendő gyermek sorsáról kel meghoznotok egy végleges döntést.Nagyon kevés információ alapján : kérlek a gyermeket mindenképpen
hozd világra. Mert ellenkező esetben az egész életedre a bűn tudat rányomja bélyegét. A lelkiismereted igazán soha nem fog megnyugodni. Beszélj az apával és együtt neveljétek fel a kicsit. Ha szüleid valóban hisznek Istenben akkor mindenképpen támogatni fognak. Tanulni gyermekek mellett is lehet. Nagyon nehéz de egész életünk erről szól. Óvjad azt a kicsiny magzatot!
Én nem vagyok vallásos, az más, hogy ők azt hiszik, sikerült "apácát" nevelniük belőlem.
Örökbe adni képtelen lennék, szóval az nem jöhet szóba, mint opció.
Maradt az abortusz, vagy az, hogy a baba apjával képes leszek emberi módon megbeszélni a dolgot, amire elég kicsi az esély, tekintve, hogy ma is összevesztünk, mielőtt még bármiről tudtam volna beszélni vele.
Kedves kérdező "anyuka".
Lelki gondozóként mondom néked. Végleges döntést hozni egy leendő élet felett hatalmas felelősség. A feladathoz segítségre van szükséged.Beszélj az apával azután a szüleiddel . Fel kell vállalnod a következményeket. Legyél bátor és erős. Az életet Isten adja és csak neki van joga elvenni. Keress egy lelki gondozót aki bátorít! Isten áldjon meg benneteket.
meg aki nem hisz az is tudja egy gyereket magzatot uj eletet megolni bun.
es nem a vilag hanem a sajat lelkiismereted fog elitelni eleted vegeig kiserni fog a tudat lehetett vona egy x eves gyereked most
A bűntudatkeltés nem segít a helyes döntésben! Nem dogmákat kell hirdetni, hanem segíteni tisztán látni a nehéz helyzetben lévőt és hagyni hadd mondja el a félelmeit, aggályait. Mivel interneten keresztül ez nem megy, senki nem tud semmit a családról és a körülményekről, ezért én továbbra is szakember segítségét javasolnám. Az, hogy milyen szakember, a te döntésed! Hívő embernek fontos, hogy a segítő ismerje a vallási alapelveket is. Akinek ez nem fontos, annak pedig mediációs gyakorlattal lévő segítő (védőnő, orvos, pszichológus) javasolt.
Viszont ne hagyd, hogy direktben rábeszéljenek bármire, mert ez a TE, a Ti döntésetek a férfival, aki által megfogant a gyermek, nektek kell felnevelnetek, a ti felelősségetek. Más szakállára könnyű erkölcsösnek lenni, vagy abortuszt javasolni, nem ő viszi a terhet, amit bármelyik döntés képvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!