Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhességi cukorbetegeknek...

A terhességi cukorbetegeknek miért kell Budapestre mennie befeküdni? Miért nem tudják a vidéki kórházak ellátni? Hisz diétás kaját kap meg inzulint és nem értem miért van ez így?

Figyelt kérdés
A vidéki orvosok, dietetikusok nem értenek hozzá?Azért kérdezem ezt,mert 32 hetesen jött ki nálam először 7,6 volt volt amikor 8,5 a cukrom ami hozzátenném a nőgyógyászat dietetikusa szerint nem vészes még.Ő azt mondta a 10 fölötti az ami már komoly probléma főleg hogy már a végét járom.A diabétesz egyébként a terhesség 20-24.hetében szokott előjönni.Teltek a hetek voltam cukor terhelésen,be is fektettek 2 napra és nézték a cukrom ,de mindíg magasabb mint 6 ált.7-8-9 között mozog bármilyen keveset is eszek.Elküldtek a cukorgondozóba ahol szintén nem tudnak mit kezdeni velem mindíg magasabb mint az előbb említettem pedig én tényleg betartom a diétát,amit előírtak.Most már a 37 hetem kezdem meg és föl akarnak küldeni pestre.Nem értem miért nem tudnak itt kezelni inzulinnal ,miért kellene a terhességem végén (lehet hogy a jövő héten már megszülök amúgy is)fel mennem szülni Pestre?Ott is csak feküdnék,vért vennének meg adnák az inzulint.A nőgyógyász szerint is már semilyen rendellenességet nem okoz és ez nem nem akkora probléma.Ma beszéltem az orvosommal és valószínű inkább megcsászároz előbb mint kitegyen ennek a tortúrának,de én se szivesen mennék egy vadidegen orvoshoz szülni.Ha volt már valaki hasonló helyzetben vagy rokona,ismerőse örülnék ha írna róla.
2008. júl. 24. 19:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! A terhességi cukorbetegséget vidéken is kezelik. Én is az vagyok, GyMS megyében lakom. Csakhogy normál esetben a kezelés (ami lehet csak diéta, vagy ugyanez inzulinnal kiegészítve) segít. Én már a második terhességemnél csinálom végig szinte a legelejétől. Valószínűleg azért akarnak Pestre küldeni, mert esetedben eddig nem találtak hatásos megoldást. A terhességi cukor pedig úgy tudom pont ebben a korban a legveszélyesebb, és leginkább hatásos kezelésre szoruló, hiszen a baba magas cukorszinthez szokott, azaz túlzott inzulintermelésbe kezd, ami a születése után feleslegessé válik, na meg sem az anyatejből, sem tápszerből nem jut a megszokott ch-mennyiséghez, így hirtelen leeshet a vércukra, ami nagyon veszélyes. Így nem is értem, hogy a dokid hogyan császározna azonnal, ha egyszer nem tud helyrejönni a cukrod. Bár ő biztos tudja mit csinál, valószinűleg a 8-9-es érték még tényleg nem olyan vészesen magas, bár nekem az az előírás, hogy 7,1 alatt kell, hogy maradjon a megfelelő szénhidrát-mennyiség bevitele után 1 órával.

Megértem, hogy az utolsó hetekben nem szívesen mennél el otthonról, de nézd a másik oldalát, hogy pár hét egy egészséges babáért nem a világ, sőt. Szorítok Neked, hogy minden rendben legyen!

2008. júl. 24. 21:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem értem ezt a hercehurcát így szülés előtt. Főképp óriási hiba lenne csak ezért császározni!!!

Az én cukorterhelésem 8.2 mm/l volt. Ugye megcsinálták az éhgyomri cukrot, megitatták a szirupot, a cukrom felment és mindenki elszörnyűlködött, de a fáradságot már nem vették hogy egy újabb óra múlva megnézzék, hanem miután vészesen leesett a cukrom a terhelés után 4 órával 3 mmol/l-re akkor meg kapkodni kellett.

Fogalmam sincs miért kell a kismamákat ezzel terrorizálni. A terhességi cukorbetegség lényege hogy az emelkedett vércukorszint nem megy le. Nálam is a reggeli mindig normális volt ( 4 mmol/l ), kajálásra felment, egy rendes ebéd után 2 órával már volt 10-12 mmol/l is, de újabb 2 óra múlva már megint csak 5 mmol/l volt. Én vettem cukormérőt, gondosan mértem, felírtam azt is hogy mit mennyit ettem és mikor a nőgyógyász el akart küldeni a cukorgondozóba elétoltam a füzetet és közöltem nincsen rá szükségem. A legdiétásabb legkevesebb ennivalóra is felment a cukrom aztán meg lement. Megnézte és azt mondta hogy nem kell a cukorgondozóba menni, legközelebbi terhelésnél a szirup megivása után igyak sok ásványvizet és minden rendben lesz. És a következő terhelésnél 6,8 mmol/l volt a cukrom. Van egy olyan dolog hogy glükózintolerancia. A terhes nőknek az anyagcseréje kissé lassabban reagál. Ennyire egyszerű. Az egész szervezetünk hanyatt-homlok felborul átalakul, teljesen megváltozik, a hormonok össze-vissza ingadoznak miért pont a vércukor lenne normális.

Amikor diétára fogják azt a kismamát akinek nem is kellene, meg feleslegesen inzulinozzák, meg grammra etetik és szegény anyuka éhes akkor a baba is éhezik.

Jókat ettem-ittam a vizsgálaton kívül két szép gyönyörű gyermekem van és a szülés után a vércukrom többé nem ment föl egy négyfogásos vasárnapi ebéd után se.

2008. júl. 24. 21:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Az első válaszólónak mondanám,hogy a cukor csak akkor magasabb ha eszek egyébként éhgyomorra mindíg jó 4,7 körűl mozog és evés után 2-3 órával beáll a rendes szintre.De evés után 1 órával felugrik 6-7-8 körülire.Amúgy köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
2008. júl. 25. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!