A terhességi cukorbetegeknek miért kell Budapestre mennie befeküdni? Miért nem tudják a vidéki kórházak ellátni? Hisz diétás kaját kap meg inzulint és nem értem miért van ez így?
Szia! A terhességi cukorbetegséget vidéken is kezelik. Én is az vagyok, GyMS megyében lakom. Csakhogy normál esetben a kezelés (ami lehet csak diéta, vagy ugyanez inzulinnal kiegészítve) segít. Én már a második terhességemnél csinálom végig szinte a legelejétől. Valószínűleg azért akarnak Pestre küldeni, mert esetedben eddig nem találtak hatásos megoldást. A terhességi cukor pedig úgy tudom pont ebben a korban a legveszélyesebb, és leginkább hatásos kezelésre szoruló, hiszen a baba magas cukorszinthez szokott, azaz túlzott inzulintermelésbe kezd, ami a születése után feleslegessé válik, na meg sem az anyatejből, sem tápszerből nem jut a megszokott ch-mennyiséghez, így hirtelen leeshet a vércukra, ami nagyon veszélyes. Így nem is értem, hogy a dokid hogyan császározna azonnal, ha egyszer nem tud helyrejönni a cukrod. Bár ő biztos tudja mit csinál, valószinűleg a 8-9-es érték még tényleg nem olyan vészesen magas, bár nekem az az előírás, hogy 7,1 alatt kell, hogy maradjon a megfelelő szénhidrát-mennyiség bevitele után 1 órával.
Megértem, hogy az utolsó hetekben nem szívesen mennél el otthonról, de nézd a másik oldalát, hogy pár hét egy egészséges babáért nem a világ, sőt. Szorítok Neked, hogy minden rendben legyen!
Nem értem ezt a hercehurcát így szülés előtt. Főképp óriási hiba lenne csak ezért császározni!!!
Az én cukorterhelésem 8.2 mm/l volt. Ugye megcsinálták az éhgyomri cukrot, megitatták a szirupot, a cukrom felment és mindenki elszörnyűlködött, de a fáradságot már nem vették hogy egy újabb óra múlva megnézzék, hanem miután vészesen leesett a cukrom a terhelés után 4 órával 3 mmol/l-re akkor meg kapkodni kellett.
Fogalmam sincs miért kell a kismamákat ezzel terrorizálni. A terhességi cukorbetegség lényege hogy az emelkedett vércukorszint nem megy le. Nálam is a reggeli mindig normális volt ( 4 mmol/l ), kajálásra felment, egy rendes ebéd után 2 órával már volt 10-12 mmol/l is, de újabb 2 óra múlva már megint csak 5 mmol/l volt. Én vettem cukormérőt, gondosan mértem, felírtam azt is hogy mit mennyit ettem és mikor a nőgyógyász el akart küldeni a cukorgondozóba elétoltam a füzetet és közöltem nincsen rá szükségem. A legdiétásabb legkevesebb ennivalóra is felment a cukrom aztán meg lement. Megnézte és azt mondta hogy nem kell a cukorgondozóba menni, legközelebbi terhelésnél a szirup megivása után igyak sok ásványvizet és minden rendben lesz. És a következő terhelésnél 6,8 mmol/l volt a cukrom. Van egy olyan dolog hogy glükózintolerancia. A terhes nőknek az anyagcseréje kissé lassabban reagál. Ennyire egyszerű. Az egész szervezetünk hanyatt-homlok felborul átalakul, teljesen megváltozik, a hormonok össze-vissza ingadoznak miért pont a vércukor lenne normális.
Amikor diétára fogják azt a kismamát akinek nem is kellene, meg feleslegesen inzulinozzák, meg grammra etetik és szegény anyuka éhes akkor a baba is éhezik.
Jókat ettem-ittam a vizsgálaton kívül két szép gyönyörű gyermekem van és a szülés után a vércukrom többé nem ment föl egy négyfogásos vasárnapi ebéd után se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!