Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabétesz esetén...

Terhességi diabétesz esetén fogyaszthatóak-e azok a diabetikus termékek, amelyek egyébként cukorbetegeknek van piacon?

Figyelt kérdés
Úgy értem, h diabetikus nápolyi, diab dzsem, szörp, csoki, Norbi updatees pudingok... ilyenek. Fruktóz van bennük és nem cukor. Meg gondolom tartósítószerek..bár az miben nincs... És nem tudom, ártok-e a babának, ha ilyeneket eszek a rendes dolgok mellett, mert magas lett a terheléses cukrom, ami alapesetben abszolut normális értékek között ingadozik??? A magas a glikémiás indexű ételekből kevesebbet eszek. Zöldség, gyümölcs ezerrel fogy, azzal nincs gond, kivéve a banánt és a szőlőt. Csak ezeket a diabos kajákat nem tudom, lehet-e, vagy inkább hagyjam..
2008. jan. 31. 18:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Magánvéleményem, hogy szerintem lehet:-)

EGyikben sincs olyan, amit terhesen ne lehetne enni...

Bár az édesítőt nem javasolják, ezek meg ugye azzal készülnek, most hogy jobban belegondolok.Viszont ha magas a cukrod, cukrot nem ehetsz..

Szerintem kérd ki az orvosod, védőnőd tanácsát, az a biztos:-)

2008. jan. 31. 18:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem határeset volt a terhelésem 7.8, oda figyeltem hogy mit mivel és mikor egyek és néhány hét alatt rendeződött. Nem hiszem hogy "cukorbetegnek" kellene érezni magunkat. A fruktóz egyébként káros is lehet a legújabb tanulmányok szerint, én semmi ilyesmit nem ettem.

37. hetes kismama

2008. jan. 31. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:
2008. jan. 31. 19:50
 4/5 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

A fruktóz abban különbözik a glukóztól, hogy nem kell inzulin a sejtbe való bejutásához. Én a helyedben nem ennék édesítőszert tartalmazó élelmiszert pl: diab csoki, szörp. És főleg nem Norbi-terméket:((

Egy dietetikus hallgató kismama

2008. jan. 31. 19:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Én a helyedben abszolút nem ennék édesítőszerrel készült vackokat. Ha éhes vagy süss meg egészben egy almát, és piríts hozzá magvakat: dió, mogyoró, mandula, tökmag, napraforgó. Nekem ez mindig elveszi az édesség utáni vágyamat. Ezenkívül igyál teát, pl. bancha tea, mate tea. Ezek fekete teák, de a szálakat speciális időpontban szedik le, tehát nagyon kevés koffeint tartalmaznak. Ha gondolod írj privit, további ötleteim is lennének:)
2008. febr. 1. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!