Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki értelmezné a 12. heti...

Valaki értelmezné a 12. heti vérvételem?

Figyelt kérdés

PAPP-A 2,3

PAPP-A MOM 0,98

18-as triszómia kockázat 1:10000

21-es triszómia kockázat 1:10000

Életkori kockázat 1:851

2009. dec. 18. 21:01
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja a legfontosabb: előre is köszi!
2009. dec. 18. 21:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Eloszor is, nem vagyok orvos, genetikus meg kevesbe, csak egy laikus kismama vagyok, aki mar lassan a 38. heten jar. A PAPP-A az egy vermarker, azaz a veredben neztek es az eltero adat rendellenessegre utalhat, de hogy mi a jo eredmeny vagy mi a rossz, azt sajna nem tudom. A 18 es 21 triszoma az Edwards ill Down korokra utalnak, azaz az eredmeny azt mutatja, hogy mekkora a valoszinusege annak, hogy a babad barmelyik rendellenessegben szenvedjen. Szerintem az 1:10000-hez kockazat negativ, de elkepzelheto, hogy ez fugg a vizsgalattol is. Nekem integralt tesztet csinaltak es ott az egyik 1:9700 lett, a masik 1:32000 es mindkettohoz negativot irtak. Az eletkor kockazat meg kb annyi, hogy az eletkorod szerint mekkora az eselye a genetikai rendellenessegnek. Mindenesetre azt ajanlom, hogy kerdezd meg a dokidat vagy egy genetikust, azok sokkal jobban es bovebben tudnak neked valaszolni.
2009. dec. 18. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy nagyon jó eredmény,ne izgulj miatta!ÉAn 35 vagyok,tegnap voltam genetikusnál,és nekem 270es életkori kockázattal,kihozták a down kor szürést 1:2596 ra,amire azt mondta a dokinő,hogy ez alapján és az uh alapján,nem javasol magzatvizvételt.Ezt azért irtam le,mert neked ez sokkal többszöröse,igy semmi okod aggódni_!
2009. dec. 18. 21:44
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi mindkettőtöknek!
2009. dec. 19. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!