Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megjött a toxoplazma eredménye...

Megjött a toxoplazma eredményem. Valaki értelmezné ha tudja?

Figyelt kérdés

szóval az van a papíron,hogy Anti-toxoplazma igG típusú ellenanyagok kimutatása ELISA módszerrel(BIO-RAD):negatív

Toxoplazma fertőzésre fogékony,terhesség alatt 2havonta kontroll javasolt.Most akkor fertőzött vagyok vagy nem?Vagy átestem már rajta vagy nem?Ha fogékony vagyok rá,akkor nem estem még át?A doki(vagyis a védőnő) azt mondta hogy rendbe van,semmi mást nem mondott,azt se hogy 2hónap mulva kontroll ahogy a papíron van.Akkor ez most jó eredmény vagy nem?Még van egy másik papír,azon egy csomó minden van,de csak a végét írom le ami vastagabbal van írva:CMV fertőzésen átesett.Aktuális HSV fertőzésmnem igazolható,reaktiváció nem igazolható.Mi az a CMV és HSV?:S Nem tudom ezek mik..ha tudja valaki segítene?Köszönöm.(29h)

2010. máj. 27. 10:30
 1/7 anonim ***** válasza:
nem vagy fertözött nem is estél át eddig rajta azert kell 2 hónap múlva kontroll.a cmv meg a hsv fogalmam sincs h mi de nézz utana esetleg a goggle-ban hatha kiad vmit.nyugi minden rednben van/lesz...könnyü szülést.3 hós kicsi lány anyuja
2010. máj. 27. 10:35
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm,aranyos vagy:)Megnézem mik lehetnek azok..
2010. máj. 27. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
A negatív eredmény jó.Mivel eddig nem volt toxoplazmád, ezért nem vagy védett még, ezért kell ellenőrző vizsgálat később.A cmv a citomegalovírus a hsv a herpessimplex.
2010. máj. 27. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek.

Mikor csinálnak toxoplazma vizsgálatot?

És ezt mindenkinek meg kell csinálni?

2010. máj. 27. 11:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, nekem minden egyes labor vizsgálatnál nézték a toxo-t is, ha már úgyis szúrnak, mindegy. Én sem estem még át a fertőzésen, pedig mindig is volt cicusunk. Azt mondták, hogy van aki sülve-főve együtt lehet vele, akkor sem fog megfertőződni, van aki pedig ránéz egy macsekra, és összeszedi. Jobb az elővigyázatosság, és ki lehet bírni. 34 hetes km
2010. máj. 27. 11:53
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenhol máshogy van,van ahol automatikusan megcsinálják,van ahol kérni kell,van ahol fizetős,van ahol nem...én kértem mert nem csinálják amúgy,de ingyenes volt,és a 24.héten a terheléses vércukorral együtt levették azt is.Nemtudom mikor szokták elvégezni,de szerintem ezt bármikor megcsinálják.
2010. máj. 27. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:

nagyon szépen köszönöm a válaszodat.

Sok boldogságot.

2010. máj. 27. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!