Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Védőnő minden alkalommal...

Védőnő minden alkalommal megnézi a vizeletben a bacikat? Vérnyomás és testsúly mérésen kívül mit szokott csinálni? Mert nekem semmit!

Figyelt kérdés

Nekem áprilisban az sztkban nézték meg utoljára a vizeletemet.Kiskönyvemben többször be is írta a vizelethez,hogy negatív.pedig meg sem nézte egyszersem.Mostani vizeletemben amit szintén az sztkban néztek meg 6x több baktérium volt,mint a megengedett.erre is azt mondta a védőnőm ne foglalkozzak vele.szerintem ez nem normális dolog!

20 hetes vagyok

2008. júl. 24. 12:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem minden alkalommal nézi a vizeletet. Vérnyomás és testsúly mérésen kívül még szívhangot szokott hallgatni, meg megkérdezi van e problémám, és elmondja, hogy abban a terhességi korban amiben épp vagyok, milyen tünetek, vizsgálatok várhatok. Kb fél órát szoktam nála tölteni, mázlim van, mert nagyon rendes védőnénit fogtam ki. Szerintem sem normális dolog, mindenképp beszélj az orvosoddal, ki kell kezelni szerintem a fertőzést.
2008. júl. 24. 12:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is szólj a dokidnak.Az én védőnőm is azokat szokta csinálni mint az előttem szóló kismama leírt.
2008. júl. 24. 13:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem csak akkor nézte a védőnő a vizeletet amikor magas volt a mérnyomásom.De akkor sem a bacikat, hanem, hogy nincs-e benne vmi ami a toxokémiára utal.

Mindig a kóerházban néznek vizeletet, nekem is csak most fogják minden héten ellenőrizni.37 hetes

2008. júl. 24. 13:05
 4/8 anonim ***** válasza:

A védőnővel való találozás alkalmával nekem is megnézi a vizeletet, vérnyomást, testsúlyt, valamint a szívhangot. (Minden egyes alkalommal!) Rákérdez, hogy hogy érzem magam, megnézi, nem vizesedek-e stb. A kiskönyvbe pedig beleírja a nőgyógyász által kiadott eredményeket a leletek alapján és azokat az információkat is, melyeket ő nézett meg.

Állj a sarkadra és mondd meg, hogy igenis foglalkozol az eredményeddel, mert nem jót mutat.

2008. júl. 24. 13:08
 5/8 A kérdező kommentje:

Holnap talán sikerül elvinnem a vizeletem a háziorvoshoz. ma is elvittem csak a szabadságolások miatt zárva voltak...

amikor a védőnőmnél vagyok maximum10 percet vagyok bent nála és ebből minden egyes alkalommal legalább 5-6 percet telefonál.őt hívják és jókat cseverészik én meg ott ülök mellette és nézek ki a fejemből.szívhangot egyszer sem nézett....

2008. júl. 24. 13:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnőmhöz most először kellett vizeletet vinnem, most vagyok 23+3 hetes. Előtte csak 1szer néztek teljes vizeletet. Úgyhogy szerintem emiatt ne aggódj. Nekem se nézett még szívhangot, mondta hogy a 28. héttől szokta csak, szóval szerintem emiatt se idegeskedj.

Mondjuk én is 40 percet szoktam nála bent lenni, meg kérdezget meg elbeszélgetünk, úgyhogy ebből a szempontból furi, de lehet majd változni fog.

2008. júl. 24. 13:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja és igen a vérnyomás, testsúly mérés az alap mindenhol szerintem.
2008. júl. 24. 13:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem először is állj sarkadra és támadd le, hogy úgy hallottad, mindenhol nézik a vizeletet! Én 3 hetente járok védőnőhöz, (lehet soknak hangzik, de én nem bánom), megméri a végnyomásom, minden alkalomra vinnem kell reggeli vizeletet, megméri a súlyom, beírja a legutóbbi találkozás óta összegyűlt papírok adatait a kiskönyvbe, és nekem is azt mondta, hogy a 28. héttől kötelező szívhangot nézni, (én rákérdeztem hogy azt olvastam hogy nézniük kell azt is , arra mondta), aztán megnézte már most, 22 hetesen.

És azt mondta mostantól már adatokat is mér: a méh magasságát, derék méretét, másra most hírtelen nem És el is beszélget, kérdezhetek tőle. Szóval próbálj határozott lenni, talán máshogy áll hozzád!

Sok sikert!

2008. júl. 24. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!