10-én megyek 18hetes UH-ra, magától nézik a dokik ilyenkor, hogy kislány vagy kisfiú vagy kérni kell őket?
Jujj, nálunk sem tudom, hogy mi lesz, mert a doki ugyan elvégzi a dolgát, az UH-n lediktálja a kismama feje fölött az adatokat a nővérnek, de a kismamáknak nem szoktak semmit se mondani. Hozzánk se szólnak, nem mondják, hogy éppen mit csinálnak, mit néznek az UH-n. Mitha a kismama ott se lenne. Itt ilyen a rendszer minden orvosnál. Ha baj van, mondja, ha nincs baj, akkor meg csak annyit mond, hogy mikor kell jönni a következő UH-ra. Ennyi. Én most állok a 12. heti Uh előtt, de még terheskönyvem sincs és még egyetlen vizsgálatra, vérvételre se küldtek el eddig. Szóval semmit se tudok a babámról, csak azt, hogy a 6. héten, amikor először mentem UH-ra, akkor minden rendben volt. De, hogy hány centi meg ilyenek, azt akkor se mondták meg.
Ilyen hozzáállással nem tudom, hogy nálunk mikor mondják meg a baba nemét, vagy egyáltalán jó szemmel nézik-e, hogy megkérdezem. Ez orvosfüggő szerintem. Jah, és nálunk az apukák nem is mehetnek be UH-ra, úgyhogy esetleg csak akkor tudjuk meg a férjemmel egyszerre a baba nemét, ha elmegyünk magánUH-ra, mert ott talán beengedik a férjemet is. Ha a 18. hetin nem mondják meg nektek, akkor a 4D-sen már biztosan tudni fogjátok. De én mindenképp rákérdeznék a helyedben a baba nemére, és ha mogorván is mondja az orvos, azt elengedném a fülem mellett, csak az információra figyelnék :)
Én 19 hetesen voltam uh-n, bunkó ugyan nem volt a doki, de fiatal és szűkszavú, ő sem mondott semmit. Szerencsére a leletemre minden elég részletesen és viszonylag egyértelműen le van írva, úgyhogy arról látszik, hogy minden rendben, de azért egy kicsit engem is zavart, hogy szinte semmit nem szólt. Nagyon nagyon sokáig vizsgált az ultrahanggal, úgyhogy alaposnak legalább alapos. Én naiv azt hittem, hogy majd megmondja a baba nemét, de természetesen nem mondott semmit róla. Amikor mondta, hogy húzhatom vissza a felsőm, akkor gyorsan rákérdeztem, hogy a nemét lehetne-e esetleg tudni? Azt válaszolta, hogy ááá, nem, nem látszott rendesen... na jó, talán kislány, de inkább vegyem úgy, mintha nem mondott volna semmit.
Gondolom sok függ attól, hogy mennyire látszik a képen.
20 hkm
11-es válaszoló vagyok. Vajdaságban élek, itt ilyen a rendszer. 6 hét pár naposan volt szívhang, de ennek ellenére nem küldtek még semmilyen vizsgálatra és kiskönyvet sem adtak. Nincs magándokim, nem is engedhetném meg magamnak, de a nőgyógyászom a választott nőgyógyászom, már évek óta járok hozzá. Ő követi a terhességem. És nem ő a hagyag, csak itt a 11-12. hét előtt nem nagyon kezelik terhesnek a nőket, legalábbis, ha az első 6-7. heti Uh-n minden rendben volt, akkor a 11-12. hétig nem is hívják vissza a kismamát.
Ha elmennék magánuh-ra, rögtön azt kérdeznék, hogy ki a nőgyógyászom, és mivel van orvosom, aki követi a terhességet, így a magán UH-n is azt mondanák, hogy minek jöttem indokolatlanul mozizni, ha van, aki követi a terhességet és az orvosom nem küldött UH-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!