Terhességetek miatt szűnt meg a munkaviszonyotok? Valaki járt ebben a cipőben?
Figyelt kérdés
Dec. 31-én lejár a szerződésem és nem tudom hogy lenne jobb. Ha ők engednének el úgy hogy nincs szerződés hosszabbítás, vagy kérném a közös megegyezést. Egyformán jár mind a kettőnél a munkanélküli? Érdemes munkanélküli előtt kihasználni az egy hónap passzív táppénzt? Az ezt igazoló táppénzes papírt majd hova kell leadnom!Volt valaki hasonló cipőben? Segítsetek!2009. dec. 17. 14:16
11/15 A kérdező kommentje:
Jelenleg táppénzen vagyok,de táppénz alatt is megszűnhet a munkaviszonyom,mer nem vagyok levéglegesítve és lejár a szerződésem!
2009. dec. 17. 21:27
12/15 anonim válasza:
Szia! Engem azért küldtek el, mert terhes lettem, havi szerződésekkel voltam. Az orvos dönti el hogy alkalmas vagy-e tovább dolgozni vagy sem. Hát én nem voltam :) Mondjuk így is jó volt, mert ugyanúgy kaptam a tgyást, most pedig a gyedet.
Amelyik nappal megszűnik a munkaviszonyod menj el a háziorvosodhoz aki kiír táppénzre, de ehhez kell a nőgyógyászodtól egy igazolás hogy táppénzre mész, a terhesség indokkal. Meg fogja adni mert egy nődoki sem vállalja hogy nem ad igazolást. így járni fog a 30 nap. Ha ez lejár csak akkor menj a munkanélkülibe, nekem kitartott szülésig. Érdemes kihazsnálni a passziv táppénzt, hiszen ezzel nyersz 30 napot.
13/15 A kérdező kommentje:
Csak azzal kapcsolatban vagyok még tudatlan, hogy ha elmegyek passzív táppénzre, akkor az erről szóló igazolást hova kell leadnom. Mert ugye bár, ehhez már nem lesz köze a munkáltatónak!
2009. dec. 19. 13:12
14/15 anonim válasza:
Nekem annak idején, amikor passzív tp-n voltam, a TB-hez kellett eljuttatnom a tp-s papírokat. Még a formanyomtatvány is nekem kellett kitölteni, de segített az ügyfeles.
15/15 A kérdező kommentje:
Értem!Köszönöm a válaszokat!
2009. dec. 19. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!