Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kijön a védőnő látogatás...

Mikor kijön a védőnő látogatásra, igazábol mire kiváncsi?

Figyelt kérdés
ma ön hozzám először a védőnő látogatásra az othonomba. ennek a látogatásnak mi célja? h felmérje milyen körülmények közt élünk, hová fog érkezni a baba?
2009. dec. 17. 11:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Kíváncsi, hogy hogyan éltek, milyen körülmények között. Sokkal többet megtud egy ötperces ilyen látogatásból, mint ha hetente órákat töltenél el vele az irodájában.
2009. dec. 17. 11:23
 2/12 anonim ***** válasza:

igen, egyfajta környezettanulmányt végez. Az enyém még a baba előkészített ruhájira is kíváncsi volt...

amúgy érdekes, vajon mit csinál a védőnő ha mondjuk azt látja valakinél hogy térdig járnak a mocsokban?? Jelenti a gyámügynek, vagy mi?

2009. dec. 17. 11:27
 3/12 A kérdező kommentje:

akkor jol tippeltem h terepszemle a célja:)

hát gondolom azért sok szörnyűségggel is találkozik,bizonyos társadali rétegekben, roma családoknál(fajgyűlölet néklül mondom,mert tudom h sokan közülük is nagyon szépen élnek,de van az a réteg akik nem...nem részletezem) ...passz h mit csinál ilyenkor,mi a teendője. de valahogy azt érzem h nem tul sokat tezs ill tud tenni.

2009. dec. 17. 11:34
 4/12 anonim ***** válasza:

Nàlam elsö nap kijött.Magàtol ment a konyhàba,pharat keresett.De a fürdöt is megnézte.Volt minden egyes helyiségben,de nem ugy hogy:megakarom nézni,hanem mindig kitalàlt valamit ami miatt oda kellett menni.

Ruhàkat nem nézte.Volt hogy vàratlanul lepett meg este hétkor.Nem csodàlkozom,fiatal 21 éves vagyok,segitség nélkül,valoszinü biztos akart magàban lenni,hogy a gyermekemnek jo helye van.Akkor még szurta a szememet,visszagondolva,jol végezte a munkàjàt!

2009. dec. 17. 11:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Á, nem mindig környezettanulmány! Az enyém nem is nézett szét, a baba helyét sem látta. megmérte a vérnyomásomat, kitöltötte a papírjait, kérdezgetett, beszélgettünk, de csak a terhességről.
2009. dec. 17. 12:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja, és hozzánk mindig úgy jön, hogy megbeszéljük az időpontot előre, és tényleg akkor jön.
2009. dec. 17. 12:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt megnézi a körülményeket igen, de azért nem az a lényege a látogatásnak, hogy na akkor a kismama körmére néz, hogy el van e mosogatva, meg hol egy porszem stb. :)

Mert sokszor erre gondolnak az anyukák.

Másrészt ötleteket, tippeket is lehet adni fürdetéssel, öltöztetéssel, bármivel kapcsolatban, ha ott állunk helyben, mert akkor látjuk a viszonyokat a lehetőségeket, és arra vonatkozó tanácsokat tudunk adni (persze csak ha igényli az anya).

Például ha a gyermek szobájában állunk, akkor a kiságy, pelenkázó elhelyezése is szóba kerülhet.

Igy tehát nem csak nagy általánosságban tudunk beszélgetni, hanem személyre szabottan.

Környezettanulmányról, meg a gyámügyhöz való jelentésről meg csak annyit, hogy szerencsére nekem nem volt ilyen családom, de másnak igen, ahol kénytelen volt jelenteni a gyámügy felé, hogy az újszülött ilyen körülmények közé nem jöhet haza (tényleg nagyon rosszul élő kisebbségi anya volt) és onnantól a kolléganőt rendőr kísérte látogatni, mert a kedves apuka és család életveszélyesen megfenyegette...

Tehát nem veszélytelen jelenteni sem, ezért is kell bármilyen segítséget felkutatni az anyának még terhesség alatt, hogy rendeződjenek a körülményei és ne akkor derüljön ki, hogy nem viheti haza a babát, mikor már megszületett.

Ez is a célja az otthoni látogatásnak.

egy védőnő

2009. dec. 17. 12:42
 8/12 anonim ***** válasza:
köszi a választ védőnéni! :) Érdekes volt olvasni.:)
2009. dec. 17. 12:47
 9/12 A kérdező kommentje:

no tul vagyok rajta:D amugy 2x találkoztam a védőnéninkkel. most bejött,beültünk a nappaliba kb 10percet beszélgettünk s el is ment. nem nézett körül meg semmi.kérdezgetett h jol vagyok e, mi ujság, a munkámról pár szót és ennyi.mivel csak 20hetes vagyok még se babaszoa se semmi nincs amugy(de nem is kérdezte)

no mindegy, igazábol semmi nem történt:Dlegelső alkalommal mikor én mentem hozzá ugy mondta h egyszer fog eljöni csak valoszinűleg hozzánk. amit nem bánok, annyira nem örülnék ha váratlan meg nem beszélt időpontokban betoppangatna:D szép napot mindenkinek!

2009. dec. 17. 12:59
 10/12 anonim ***** válasza:

12.42-es vagyok :) Azt nem mondtam, hogy mindenki úgy is csinálja a látogatásokat ahogyan kell és ahogyan azt tanították nekünk :)

Van olyan, aki ki sem megy terhest látogatni, csak a rendelőben találkoznak.

Szép napot mindenkinek!

2009. dec. 17. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!