10 hetes terhes múltam, de szeretnénk kis cicát. Szerintetek lehet vagy inkabb nem?
Most találtunk a párommal pár hetes kis cicakat és szeretnénk egyet, de nagy dilemmában vagyunk, mert terhes vagyok es persze nem akarjuk, hogy a magzatnak/babának bármi baja is legyen.
Kis korom óta van cicank, de már 3 éve külön élünk/lakunk a párommal a szüleimtől. Valahol azt olvastam, hogy lehet, de nem szabad az almot cserélni máshol meg azt írjak, hogy nem szabad cicat tartani terhesség alatt. Kinek van/volt cicaja terhesség alatt ? Kinek mi a vélemény/tanácsa?
Bátran vegyél magadhoz kiscicát. Az összes nőgyógyász a fejét fogta ettől a terhes nőnek nem lehet macskája szövegtől, mondván ha az összes toxo-s esetet megnézik annak 0,5 százaléka volt kb macskától a több ia mosatlan zöldség/gyümölcs miatt volt.
Nyilván nem te fogod a macskakakit kidobálni az alomból és kezet mosol utána, ezek mellett az alapvető higéniai szabályok mellett kizárt hogy bajod lesz a cicától.
A baba nagyon boldog lesz hogy cica mellett nőhet fel :)
mi mielőtt terhes lettem szedtünk össze az utcáról egy cicát. azt rá 1-2-3hónapra terhes lettem, hát a cica maradt, csak nagyon óvatos voltam vele amíg nem csináltattam toxovizsgálatot. igaz 7600ft volt, de mindenki ajánlotta, és én is kb ennyi idősen csináltattam, a nőgyógyásztól kérj rá beutalót. én a vizsgálat szerint átestem már rajta, de így sem almozok. a párom cseréli, és max csak körbe pórszívozom ha kikaparja a cica. de ugyan úgy velem alszik simogatom. a babámnak semmi baja eddig minden vizsgálatom ok. 19 hetes vagyok.
tehát mint mindenki eddig tanácsolta, csináltasd meg mihamarabb a vérvizsgálatot 3hét múlva meg lesz az eredmény és ha olyan jöhet a cica :) sok sikert
Szia!
Mi tavaly nyaron költöztünk az uj otthonunkba,egybol lett egy kiscicank.es egy kiskutyànk. Ra két hetre derült ki hogy terhes vagyok. A cica es a kitya is nekünk kinti,ìgy nem volt gond az almozàssal,a lakasba nem jöhetnek be.
Ha kint lakna,vagy garazsban stb szerintem akkor nincs gond. Nem szoktam ölelgetni,csak simogatni,utana alapos kezmosas. Szerintem ha odafigyrlsz az alapveto higieniara akkor nem lesz gond.
Nekem korabban rengeteg macskam volt,kinti es benti is,nagy valoszinüseggel mar atestem a toxoplazman de nem csinaltattam tesztet a dokim szerint felesleges. Ja es a cicat nezze meg allatorvos,legyen rendszeresen féreghajtva stb.
Köszönöm a válaszokat Mindenkinek!
Benti cica lenne (albérletben), párom vállalja az alom cserét persze, meg vinnénk beoltatni is, házi cica, lakásból jönne hozzánk, 6 kis cica és 2 kutya közül.
Akkor együtt se lehet vele aludni?
Etetni etethetem, azaz adhatok neki enni én is :D ?
mindenképpen beszélek majd az orvossal akkor, meg a vérvizsgálat miatt is.
De akkor csak érintkezés útján terjed a betegség nem pedig levegőben (is) ? (bocsi a hülye kérdésért, nem néztem utána :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!