Terhességi diabétesz során mi a normális értéktartomány, amit az étkezések után 1 órával kell mérni? Milyen eredmények után kapja a kismama az inzulinos kezelést?
Elvileg a 7 körüli érték jó étkezés után egy órával.Az éhgyomri 6-ig jó.
Bár én teljesen összezavarodtam, a dokim azt mondta, ezek az otthoni vércukormérések nem annyira megbízhatóak.Nekem 9.7-et mért a védőnő, elmentem cukorterhelésre, ott 6.7 volt.(2 órával a cukrosszirup után, nem pedig az 1 zsemle+2 deci tej után...)A doki szerint nem kell diabetológiára mennem, mert a cukorterheléses a mérvadóbb.
Most tiszta para vagyok, hogy diétázzak, vagy ne, melyik hogyan is mért?
Én úgy tudom, a reggeli érték mindig magasabb, mint a napközbeni, ezért reggel lassan felszívódó szénhidrátokat kell enni.Igazából az első étkezésekre próbálj jobban odafigyelni.
17 hetes korom óta inzulinos cukros vagyok.
A reggeli után 7-ig jó a diétával, de nekem 6,8-ig jó az inzulinnal.
A reggeli 40 g ch-t oszd el inkább, azaz egyél sűrűbben kevesebbet. Én reggel eszem 20 g-ot, utána pedig 30-at, így van meg a délelőtti 50 g ch.
Azért magasabba vércukor reggel, mint napközben, mert akkor indul a szervezet, ilyenkor legmagasabb a vérnyomás is, ha beindul az "élet", akkor lentebb megy.
Az értékeket befolyásolja az előző napi fogyasztás is. Észrevettem, ha éjszaka eszem, akkor reggel alacsonyabb a vércukor. Hogy miért? MErt a szervezet nem kap szénhidrátot ha nem eszel, így leállítja az inzulintermelést és így megemelkedik a vércukorszint. Pedig az ember azt gondolná, hogy ilyenkor leesik.
A gyors felszívódású szénhidrát, pl. gyümölcs mellé, mindig egyél valamilyen lassúfeszívódásút is, pl. korpovitot, abonettet. Így nem is éhezel meg utána olyan gyorsan.
Írtad, hogy éhes vagy. Először én is ettől féltem, de kitaláltam a mintaétrendek alapján, hogy mindig úgy eszem, hogy a kis szénhidráttartalmú mellé eszem a nagyobb ch-t tartalmazót. Pl. Az egyik favoritom a húsleves sok zöldséggel és hússal, utána már elég az 5 dkg tészta. VAgy nagyon jó a cukrosoknak a savanyúkáposzta, nekem ilyen étel után még egy rétes is belefér. Szóval okosan kell összeállítani a napi étrendet, és akkor nem fogsz éhezni.
Abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy az inzulint folyamatosan kell egy idő után emelni, ahogy nő a lánykám odabenn, hetente emeljük az egységeket.
Minden jót és kitartást!
(31. hetes mami)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!