Cukros kismamák, hogy bírjátok a diétát? Szülés után mennyi ideig kell még tartani vajon?
Immár 2 hónapja diétázom, napi 180g ch...és nagyon nehéz, természetesen lelkiismeretesen betartom, hiszen a babámért mindent, de néha nagyon ki tudok borulni..azthittem pár hét alatt hozzászokok, de egyre inkább csak kiéhezek
nemcsak az édesség hiányzik, hanem a tészta, krumpli, rizs, hogy nem ehetem akkor és azt amit szeretnék, emiatt gyakran rosszkedvű vagyok, ezt szeretném legyőzni, mert nem akarom, hogy a baba érezze a "depimet"
ti, hogy vészelitek/vészeltétek át?
Szülés után mennyi idővel normalizálódik a cukor, mikor ehetek rendesen majd?
31+4 hkm
szinte minden étkezés után mérem a cukromat, 5 és 6 között mozog, szóval teljesen jó (elvileg 7ig ok) viszont reggelente inzulint is kell beadnom :/ inzulin előtt mindíg 8 körül volt reggeli után, terheléses cukorvizsgálaton pedig a cukros lötty után 2 órával 9,2..neked mennyire volt magas?
egyébként én is gondoltam már erre, hogy lehet szülés után ha kell is még tartani nem fogom bírni, most még erőt ad, hogy tudom nem csak magamért felelek, hanem a lányomért is, és nem merek kockáztatni, de attól tartok, ha már újra "egyedül" leszek nem fogom tudni csinálni ilyen szigorúan...
De örülök, hogy nem vagyok egyedül, azthittem csak én vagyok ilyen "gyenge" és nem nagyon merem kimutatni a környezetemben, hogy milyen nagyon nehéz nekem, nehogy aztmondják, ne nyavajogjak :)
kitartást kívánok neked, és minden kismamának aki ezzel küzd :) :/
Nekem ugy volt, hogy miután magas lett a cukorterhelés utáni eredményem, elküldtek diabetológiára, ahol csináltak ilyen 4 pontos laborvizsgálatot, ami annyit jelentett, hogy éhgyomorra és reggeli, ebéd, meg vacsi után egy órával vettek vért, mindegyik értékem jo lett, kivéve a reggeli utánit, az 7,8 volt, aztán megpróbálták még kevesebb ch-ra csökkenteni a reggelit, de még ugy is 7,3 volt, így azt mondták, hogy reggeli előtt 20 perccel 5 egység inzulin, azóta rendben van a cukrom...
Neked mondtak valamit arról, hogy befolyásolja e a diabétesz a szülést?Nekem már mondta az orvosom, hogy sajnos nem zárhatjuk ki a császár lehetőségét, bár lehet ez inkább az inzulin miatt...bár nem 100%-ra mondta, csak említette, hogy ne érjen váratlanul ha úgy alakul...amúgy is lehet, hogy óriás baby-m lesz, a 29. héten 1500-nak mondták, talán ezért is merült fel a császár lehetősége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!