8hetes terhesen milyen lázcsillapítót lehet szedni? 38 körüli lázra?
hidegvizes fürdőt próbáltad?
szerintem hívd fel a nődokid, vagy a háziorvosod megmondja.
Paracetamol tartalmút, pl Rubophen. Hasznos lehet a hűtőfürdő is, utána laza takaróval. A paplan alatti izzasztást nem javaslom, a hő semmit se csökken vele.
Ha a lázad 38 fölé kúszna, vagy több, mint egy napig tart, MINDENKÉPPEN fordulj orvoshoz.
"Mivel a terhesség normálisan is kis hőemelkedéssel jár (terhességi jel, ha a vérzés elmarad és a hőmérséklet tartósann 37 fölött van), a valódi láznak a 38 fok és azt meghaladó hőmérsékletet tekintjük. Ezt mindenképpen csillapítani kell, természetesen az okát fel kell deríteni és célzottan kezelni. Lázcsillapításra a terhesség bármely szakában az Aspyrin és az Algopyrin is megengedett; paracetamol tartalmú szerek nem! (a legtöbb reklámozott láz és fájdalomcsillapítóban ez a hatóanyag!)"
Amennyire én tudom, ibuprofen és szalicilsav tartalmú láz- és fájdalomcsillapítót terheseknek nem szabad. A paracetamol tartalmú az ajánlott.
Amúgy a lázcsillapító nem okoz fejlődési rendelleneséget, a láz azonban igen, ha tartós és 38,5 fok fölötti. Összehasonlításképp: az összes fejlődési rendellenesség 2%-a írható beszedett gyógyszerek számlájára (és ezeknek csak töredéke a lázcsillapító), míg a láz a fejlődési rendellenességek 6%-át okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!