Miért viszketek majdnem mindenhol?
Mit eszel?
Én májusban kerültem kórházba mert majdnem kibújt a gyerek idő előtt, a család meg hozott egy kis epret, utána meg úgy vakaróztam mint a bolhás kutya.
Gondolom neked nem epertől, de valami más nem lehet?
Nekem is volt hasonlo panaszom az utolso hetekben.Nekem a labaim viszkettek,foleg combkozeptol lefele es mindig ejszaka.Voltam vele borgyogyasznal,azt mondta,hogy valami osszecsipkedett,pici piros csipesre emlekezteto pottyok voltak.Na de heteken keresztul mi csipkedett volna ossze kizarolag ejszaka,raadasul ugy,hogy a mellettem alvo ferjemen egy csipes sem volt.
Gondoltunk mindenfele allergiara,arra is,hogy esetleg mosoport kellene valtani,de ez sem hozott megoldast.
Szules utan azonnal elmultak a kiutesek es a viszketes,pedig azon kivul,hogy megszuletett a babam semmilyen kulso korulmeny nem valtozott.Azota sem tudom,hogy konkretan mi okozta.
Májfunkciót kell nézetni ( vérvétel ). Nagyon sokszor ez okozza a terhességi viszketést--> májfunkciózavar. Gyógyszerrel kezelhető.
De több minden okozhat viszketést.
Pl.: allergia (akár élelmiszer vagy mosópor), csípés stb.
Simán okozhatja az is, hogy vizesedsz, és feszül a bőröd, de ahogy előttem is írták, tényleg szólj az orvosnak, hogy nézessen májfunkciót, mert veszélyes is lehet!
Nekem szülés után PUPPP-m lett, terhesség alatt is kialakulhat, de az kiütésekkel is jár (rengeteggel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!