Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért viszketek majdnem...

Miért viszketek majdnem mindenhol?

Figyelt kérdés
Kb. 2-3hete kezdődött a viszketés a térdeimen, éjszaka rengetegszer keltem fel arra hogy vakarózok. már tiszta pötty. Mára már a combjaim, könyököm, és a derekam is viszket, szintén enyhén sebesek a vakarástól. A hasamat betudom a bő nyúlásának, de a többi miért viszket ennyire? nem vizesedik semmim, nem dagadok! 35.hétben járok.
2014. márc. 13. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Mit eszel?

Én májusban kerültem kórházba mert majdnem kibújt a gyerek idő előtt, a család meg hozott egy kis epret, utána meg úgy vakaróztam mint a bolhás kutya.

Gondolom neked nem epertől, de valami más nem lehet?

2014. márc. 13. 23:04
 2/5 A kérdező kommentje:
semmi újat nem ettem/ittam mostanában főztem ahogy eddig, azokat vásároltam amiket ezelőtt is. első picúrral nem tapasztaltam ilyesmit. nem tudom mi okozhatja, olyan meleg sincs a lakásban hogy amiatt lenne, sőt van hogy hűvösebb is a szoba a megszokottnál,pl.később tudtunk begyujtani...
2014. márc. 13. 23:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem is volt hasonlo panaszom az utolso hetekben.Nekem a labaim viszkettek,foleg combkozeptol lefele es mindig ejszaka.Voltam vele borgyogyasznal,azt mondta,hogy valami osszecsipkedett,pici piros csipesre emlekezteto pottyok voltak.Na de heteken keresztul mi csipkedett volna ossze kizarolag ejszaka,raadasul ugy,hogy a mellettem alvo ferjemen egy csipes sem volt.

Gondoltunk mindenfele allergiara,arra is,hogy esetleg mosoport kellene valtani,de ez sem hozott megoldast.

Szules utan azonnal elmultak a kiutesek es a viszketes,pedig azon kivul,hogy megszuletett a babam semmilyen kulso korulmeny nem valtozott.Azota sem tudom,hogy konkretan mi okozta.

2014. márc. 13. 23:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Májfunkciót kell nézetni ( vérvétel ). Nagyon sokszor ez okozza a terhességi viszketést--> májfunkciózavar. Gyógyszerrel kezelhető.

De több minden okozhat viszketést.

Pl.: allergia (akár élelmiszer vagy mosópor), csípés stb.

2014. márc. 14. 00:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Simán okozhatja az is, hogy vizesedsz, és feszül a bőröd, de ahogy előttem is írták, tényleg szólj az orvosnak, hogy nézessen májfunkciót, mert veszélyes is lehet!

Nekem szülés után PUPPP-m lett, terhesség alatt is kialakulhat, de az kiütésekkel is jár (rengeteggel).

[link]

2014. márc. 14. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!