Milyen lehetőségeim lennének a jövőben terhesgondozásra/szülésre, ha "nincs pénzem"?
Egyetértek azokkal, akik szerint a szeretet önmagában kevés.
Nem a pénztárcátokban akarok turkálni, csak segíteni: A férjednek van állása? mennyi a fix bevételetek most? mennyi lenne, ha a baba születik? Mennyi a család támogatása nélkül? Saját lakásban/házban éltek? Mert a rezsi is emelkedni fog a baba születése után.
Lehet, hogy elég lesz a pénzetek, de a váratlan kiadásokat is tudni kell fedezni, illetve még ha az elején nem is, a későbbiekben biztos, hogy többe kerül a gyerek.
"hogy inkább felnevelem szűkösen, minthogy megöljem "
Megcsinálni nem kell, nem elvetetni. A nő szedi a gyógyszert a férfi húz gumit
Kedves kérdező, szerintem emiatt egyáltalán ne aggódj, egy fillért sem vagy köteles fizetni sem a terhesgondozásért, sem a szülésért.
Én 21 éves vagyok, főiskolás, 18 hetes terhes, júniusban fogok diplomázni és augusztusra várom a kisbabámat. Nagyon nagyon fiatal korom óta együtt vagyok a párommal, ő már évek óta dolgozik, viszont mi még nem lakunk együtt, mindketten a saját szüleinkkel élünk. Nyáron mindenképpen szerettünk volna összeköltözni, szerencsére van hová, mert a párom nagyszüleinek a háza üres, terveztük, hogy ha végzek a sulival, megcsináltatunk néhány alapvető felújítást és beköltözünk. A baba meglepetésként érkezett, úgyhogy kicsit felgyorsult a felújítási-összeköltözési folyamat, júniusban már bent szeretnénk lakni.
Mivel nekem nincsen rendszeres magas jövedelmem, fel sem merült bennem, hogy magánorvoshoz járjak. Az sztk-ban voltam eddig minden vizsgálaton, és tökéletesen elégedett vagyok, velem minden orvos nagyon kedves és alapos volt. Az ösztöndíjamból ugyan ki tudnám fizetni a terhesgondozást havonta, és biztos vagyok benne, hogy a párom is kifizetné a vizsgálatokat, ha említeném neki, hogy orvost szeretnék fogadni, viszont nekem halálosan lelkiismeret furdalásom lenne, ha fizetnék olyanért, amit gyakorlatilag ingyen is megkapok, normál színvonalon. Minden vizsgálat után azon kattogna az agyam, hogy ebből az x ezer forintból tudtam volna venni valamit a lakásba vagy éppen a picinek. Beszélgettem édesanyámmal is, mondtam neki, hogy én semmit nem szeretnék fizetni sem orvosért, sem a szülésért. Azt válaszolta, hogy szerinte nem is szükséges, ő sem fizetett egyszer sem semmit, (kétszer szült), mégis rendes ellátást kapott.
Hangsúlyozom, nekem tényleg csak pozitív tapasztalataim vannak eddig a tb alapú terhesgondozással. Ha ez nem így lenne, valószínűleg én is máshogy állnék a dolgokhoz, és választottam volna magánorvost, akkor a pénzt sem sajnálnám rá.
Amit a többi válaszoló említett, a pelenka, tápszer, egyéb babaholmi szerintem nem egy lapon említendő a magánorvos témával, hiszen ezek alapvetően szükséges dolgok, amikre nem igazán van ingyenes alternatíva. Ott spórolok, ahol tudok, viszont ez nem a gyermekem pelenkája/gyógyszere/étele/bármije lesz. Inkább a terhesgondozás :)
Kedves 22-es. Lehet, hogy neked megfelel így is, és elhiszem, hogy van nálatok szeretet, de én azért nem így akarom felnevelni a gyerekemet, hogy éppen ki ad nekem valamit ingyen, mert egyébként nem tudom megvenni. És igen... nem elvetetni kell a gyereket, hanem védekezni, amíg nem akar az ember. Néhány óvszer sokkal kevesebbe kerül, mint utána egy gyerek.
A kérdésre pedig: simán járhatsz az sztk-ba ingyenesen. Nekem sem volt magánorvosom, és nem hiányzott. TB alapon nem kerül semmibe a terhesgondozás és a szülés.
Kedves 15:19!
Nagyon tetszik a hozzászólásod, és a hozzáállásod, köszi külön is a válaszod:) Sok sikert a babához.
Többi értelmeset is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!