Milyen lehetőségeim lennének a jövőben terhesgondozásra/szülésre, ha "nincs pénzem"?
Nézd, ha úgy álltok anyagilag, hogy elviekben tudtok csak gyereket vállalni, akkor inkább még ne akarj szülni.
Ha elvégezted az iskolát, akkor menj el dolgozni 1-2 évet és majd utána szülj. Mert hidd el, ha elviekben tudtok most eltartani egy gyereket, akkor ahhoz a gyes elég kevés összeg lesz, amit kapnál a gyerek után. Míg ha dolgozol, akkor kapsz gyest, illetve a párod a munkahelyén már igényelni tudja a családi adókedvezményt a baba után és hidd el, az több. És nagyobb biztonsággal tudtok felnevelni belőle egy gyereket.
A másik, hogy 100 százalékos védekezési módszer nincs. Ebben igazad van, de ha valaki megfelelően és odafigyelve szed fogamzásgátlót, nem lesz terhes. Ha valaki az aktus legelejétől fogva használja a gumit az aktus végégig és azt normálisan használja, az sem fog kiszakadni és nem fog terhes lenni. Jó magam is hosszú évek óta élek nemi életet, védekeztem egy időben fogamzásgátlóban, egy másik időben és jelenleg is óvszerrel és soha nem lettem nem kívántam terhes. Sőt, mikor terveztük is a babát, akkor is hónapokig tartott, mire összejött.
Szóval ha valaki normálisan védekezik, azért igen csekély a valószínűsége, hogy terhes lesz. Szóval erre ne alapozz.
A harmadik pedig, hogy nem kell orvost fogadni és nem kell fizetni a terhesgondozásért és a szülésért. Jó magam is TB által finanszírozva jártam terhesgondozásra és szültem. Szóval egy forintunkba nem került az egész. És felelősségteljes és normális ellátást kaptam.
És mikor szültem, akkor sem adtam senkinek hálapénzt. Miért adtam volna? Ezért kapja az orvos a fizetését, hogy ellássa a munkáját. A gyerekem számára jobb helyen van az a pénz, amit az orvos zsebébe tennék bele. Nekik már van így is elég, nem attól a pár tízezer forinttól lesz gazdagabb, viszont nekünk az a pár tízezer forint sokat számít.
nem baj, akár neked is... mert hasonlót írtál te is. értem én. mondjuk babacuccok 90%a meglenne alapból rokonoktól, és ja, tudom h mennyi a pelenka meg ilyenek, és persze nem egyösszegben kell fizetni csak akkor is soknak tűnik csak az orvosra annyi. Pláne hogy mindenki eltérően ír róluk. Van aki azt mondja, hogy a választott orvos rá se nézett, bunkó volt, más meg az sztk-t dícséri hogy tb alapon is milyen készségesek voltak...
hát igen, pont ezért gondoltam, hogy utánaérdeklődöm, ha becsúszna nem vetetném el semmiképpen:)
20 éves vagyok, és még tanulok. már amikor még van erőm bejárni :) egy hónap múlva szülni fogok, semmi támogatás a családtól, mi is épp hogy meg tudunk élni. sorolhatnám a körülményeket, de nem teszem, sokakat csak elrettentene, és felháborodást keltene. orvosra egyértelműen nincs pénzünk. éltem már sokkal rosszabban is, éheztünk, fáztunk. pont ezért tartottuk meg. mert képes vagyok egy hétig vagy hónapig "böjtölni" szülés után, csak azért,hogy meglegyen mindene a picinek. egyszóval NEM értek egyet miden hozzászólóval.
ahol szeretet van, onnan semmi sem hiányzik
"mert képes vagyok egy hétig vagy hónapig "böjtölni" szülés után"
Csak nem lesz tejed vagy ha lesz is nem megfeleő.
Azt írod, hogy a család támogatásával annyi pénzetek van, hogy magatokat el tudjátok tartani.
Szerintem próbáljatok először is eljutni oda, hogy a család támogatása nélkül is meg tudjatok élni. Én is kismama vagyok és a párom sokat dolgozik, hogy meglegyen minden alapvető dolog, ami kell és éveket kellett várnunk, hogy merjünk gyereket vállalni. Ő ugyanis kijelentette, hogy nem úgy akar kisbabát, hogy azt kell néznünk közben kitől mit kapunk. Egyszerűen nem más segítségére szeretne hagyatkozni. Egy férfinek szerintem ez is fontos, hogy ő tudja a családját fenntartani. Persze a szülők úgyis fognak valamivel kedveskedni, ruhákkal, pelenkával, hisz az unokájukról van szó, de nem szabad erre hagyatkozni. Szóval, ha nincs pénzed orvosra, járj sztk.ba, de arra is gondolj mi lesz később. Ja és ha tényleg minden alapvető dolgot megveszel a babának, az is sok pénz. Hisz mire megszületik, meg kell lennie mindennek és nem biztos, hogy a kiságytól kezdve az overálig mindent megkaptok a családtól. Én így gondolom. Tudom milyen érzés nagyon várni és akarni a babát, nekem is éveket kellett várnom, de visszagondolva, megérte, jól tettem, hogy nem a bizonytalanságba szültem, persze mindig lehetne jobb a helyzet, most se könnyű, de jobb volt várni. Ezt a döntést úgyis te hozod meg, ha tényleg úgy érzed, betudtok vállalni egy babát, akkor tedd azt, idővel úgyis kiderül, mennyire nehéz, ahogy mi is megtapasztaljuk majd, milyen lesz az anyagi körülmény egy baba mellett.
Az mind nagyon szép, hogy szeretet van, és kell is, de az bőven nem elég. Egy gyerek miatt nem egy hétig kell koplalni (és igaza van az előttem írónak, nem tudsz majd szoptatni, ha nem eszel).
Egy gyerek esetében minél nagyobb, annál több a költség. Az elején csak pelenka kell neki, meg pár ruha, mert úgyis csak eszik meg alszik. Aztán később jönnek a nagyobb kiadások, amikor már napjában háromszor összekeni magát, cipő kell neki, olyan játék, ami az ovitarsának van, lesz saját ízlése, iskola, könyvek, stb.
Én nem mondom, hogy csak az vállaljon gyereket, akinek milliói vannak a bankban, de azért ennél jobban át kell gondolni, minthogy majd egy hétig nem eszik az ember. És a második héten mi lesz?
Az, hogy kellő odafigyelést kapsz-e a terhesség és a szülés alatt sztk-s alapon, az doki és kórházfüggő!
Ki lehet fogni alapos dokit, de olyat is,aki sz.rik rád!
Még annyit megjegyeznék ahhoz, hogy "a szeretet elég mindenhez"! Hát az én fiam tápszeres lett, mert nem volt tejem. A tápszer került 15 ezer körül egy hónapban, muszáj volt gyógytornára járnia,mert gyenge volt a nyaka. Ez 15 ezer volt szintén egy hónapban. Ha beteg (két éves) a mai napig nem igazán úszom meg 4-5 ezer alatt.
És ugye még a pelenka, popsitörlő és társai. Ha nagyon szűken számolok, akkor is legalább 40-50 ezerbe került a babánk havonta legalább fél évig. És nyilván az ember úgy tervezi,hogy majd szoptat, meg minden hú de flottul fog menni, nem lesz beteg egy éves koráig stb. Csak,hogy bele kell kalkulálni,hogy nem így alakul. A kérdés az, hogy ha összejönnek dolgok, akkor is meg tudjuk-e oldani, vagy választani kell a csekkek befizetése, meg a pelenkavásárlás között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!