Gravida és Magne B6 mellett milyen és mennyi E-vitamint, illetve folsavat szedhetek? Még nincs baba, de nagyon dolgozunk rajta.
Én amikor terhes voltam, csak terhesvitamint szedtem. Semmi mást. Mivel a terhesvitamin azért szinte mindent tartalmaz. Akinek van valami, amire még plusz dolgokat kell szedni, azt az orvos úgy is mondja. Amúgy magnéziumot sem kell minden kismamának szedni. Nekem sem kellett. Azt is indokolt esetben kell szedni. Ha valaki sokat keményedik, görcsöl.
Baba tervezésénél meg pláne nem kell egy csomó mindent szedni, hisz még nem vagy terhes. Bőven elég egy sima, multivitamin készítmény is. De ha annyira magzatvédő multivitamint szeretnél, akkor szedj azt. De mást mellé nem kell.
Sőt, jómagam a baba tervezése alatt semmit nem szedtem. Csak azután, hogy megtudtam, hogy terhes vagyok.
Szerintem a terhesvitamin felesleges. Én, amikor elkezdtünk próbálkozni MagneB6-ot (stressz, idegeskedés miatt) és folsavat szedtem (ez nagyon fontos). E-vitamint akkor szednék a helyedben, ha már egy jó ideje nem sikerül teherbe esned és tudod, hogy vékony a nyálkahártyád.
Terhesvitamint ráérsz, ha sikerül a baba. Én egyébként Femibiont szedtem / szedek. Minden nap. Végig tervezem szedni.
22 hkm
az e vitamin simán túlvastagíthatja a mégnyálkahártyádat, ha elég vastag így is, akkor plusz e-vitamin nem kell, mert a túl vastagba nem tud beágyazódni a baba.
a folsav bőven elég. a terhesvitamin is felesleges, a lényeg, h egyél gyümölcsöt, zöldséget.
És voltál kivizsgálásokon? és a párod?
Minden rendben van veletek?
Mert ha 6 éve nem sikerül, akkor nem a vitamin fog csodát tenni, hisz ott már komolyabb gond lehet. IR, PCOS, hormonprobléma...
A gravidán kívül nem kell szedni semmit sem. Abban minden benne van, ráadásul a megfelelő mennyiségben.
Egyszerre am. sem jó ennyi vitamint beszedni, semmi értelmet és szerintem többet ártasz mint használnál.
25 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!