Milyen hamar mutatható ki a terhesség?
Felelőtlen orvos mond csak vérvétel alapján tutit.
Engem 6. héten uh-zott a doki, volt petezsák, de szívhang még nem és ezért nem is mondta, hogy terhes vagyok. A papíromra is csak terhesség gyanúja van írva. 8 hetesen volt a következő uh, akkor ráírták a leletemre, hogy "élő embrió látható", innentől kezdve "lettem" terhes.
Én egyből szinte a pozitív teszt után voltam orvosnál, akkor lehettem 4-5 hetes terhes. Az orvos látott petezsákot, leírta a méretét, illetve, hogy 4-5 hetes terhességről van szó. Viszont azt is hozzátette, hogy 2 hét múlva menjek vissza, mivel ilyenkor még nincs szívhang, ha az is lesz, akkor küldenek terhesgondozóba, mivel az a biztos, amikor már szívhang is van.
Szóval az orvos akkor is mondhatja, hogy terhes az illető, amíg nincs szívhang, hisz vannak már korábban is terhességre utaló tünetek, dolgok, a vérvételből pedig szerintem HCG szintet néztek neki, HCG pedig ugye a beágyazódást követően kezd el a szervezetben termelődni, így az is egy jel a terhességre.
Csak nyilván akkor lesz ez igazán biztos és egyértelműen mondható, ha lesz szívhang is. Ugyanis nyilván abból még addig bármi lehet.
Tehát 6 héttől előbb is meg lehet állapítani a terhességet. Csak akkor az még nem olyan biztos, hogy abból tényleg lesz is baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!