Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 27 hetes vagyok ma 25 24...

27 hetes vagyok ma 25 24 hetesnek mértek a babat nagyon megijesztettwk nem tudom mit tehetnék, hol rontom el? Mitől lehet?

Figyelt kérdés

2 naponta nèznek keringèsi uht màr 2hete de az mindig jó, sõt az egyik notch el is tűnt.

Mai mèrèsek alapjàn Bpd 63mm Ap 66mm femur 46mm

Szinte 2 órànkènt eszem, minden napi ètrendben van tojàs zöldsèg kefir....

Nem tudom mi többet tehetnek vagy hogy mitõl van azt persze senki sem mondja meg....

Tanàcsok?

2014. márc. 11. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
A magzat méhen belüli növekedése gyakorlatilag a te étrendedtől független, csak extrém súlyos alultápláltság szól bele, semmit nem tudsz tenni. Ez még annyira nem vészes egyébként, gondolom nagyon szoros az uh kontroll, ennél többet nem lehet tenni. Kitartás, minden oké lesz!
2014. márc. 11. 15:17
 2/6 anonim ***** válasza:

3 dolog miatt tudnak uh-n 2 héttel kisebb méreteket mérni a magzatnál. 1: ha később történt a megtermékenyülés, mint ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Bár mivel a 12. hétig minden magzat egyformán fejlődik, így általában az a 12. hét előtt már ki szokott derülni, hogy valami nem klappol.

2: ha valami miatt nem tud fejlődni rendesen a magzat, de ilyenkor alaposabb vizsgálatot, ha csinálnak, akkor erre általában fényt derítenek.

3: és általában ez a leggyakoribb, hogy genetikailag az átlagosnál kisebb méretekkel rendelkezik a magzat. Tehát a terhesség megfelel a számolt kornak, a babával is minden rendben van, csak nem 3 kg-al és 51 cm-el születik meg az adott baba, hanem csak 2700 grammal és mondjuk 48 cm-el. Érdemes körbekérdezni leendő nagyszülőket, hogy ti a pároddal mekkora súllyal születettetek, mert ha bármelyikőtök az átlagnál kisebb súllyal-hosszal született, akkor lehet hogy éppen arra a szülőre "üt" a picitek a súly-hossz tekintetében.

Tehát ha minden mást rendben találtak, akkor ez nem jelent feltétlenül gondot, csak az átlagosnál kisebb babátok fog születni.

Illetve még az is lehet, hogy átmeneti dologról van szó, tehát most valamiért kisebb ütemben nőtt-hízott, aztán a következő hetekben meg majd jobban fejlődik.

2014. márc. 11. 15:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Én 42 cm és 2700 grammal születtem a 41 hétre, öcsém volt a családban a legnagyobb kereken 3000 grammal és 48cm, anyukám 2800grammal született a nővéremék a fia 2820grammal ennyit tudok a családomról. A férjem 3.2 gramm volt nem tudom mennyi cm...

Menstruáció alapján már 28+2 naposnak mondanak, de másik kórházba jártam eddig ahol október 8 5 hetesnek és december 29én 12+2 hetesnek mondtak ami alapján holnap töltöm a 27 hetet csak itt valami miatt ezek senkit sem érdekelnek. Csak hajtogatják hogy nagy baj van túl kicsi de a keringési folyamatosan jó....

Akkor most lehet nem is olyan nagy a baj?

2014. márc. 11. 15:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor simán elképzelhető, hogy genetika.

Azért ezt sem árt megemlíteni az orvosnak.

Amikor én voltam kismama, akkor én a mérleg másik oldala voltam, a fiúnk 2-3 héttel az átlagos méretek felett volt. Akkor megkérdezték, hogy mi mennyivel születtünk, elmondtuk és akkor mondta az orvos, hogy akkor nem kell meglepődni, a genetika is sokat számít. Bár még minket is meghaladott a fiúnk, mert bár mi is valamennyivel átlag feletti súllyal és hosszal születtünk a férjemmel, de a fiúnk minket is túltett a 4 kg-jával.:)

És amikor kismama voltam, akkor sok másik kismama volt a közelünkben is, ahol több kismamánál volt ez a helyzet, hogy 2 héttel kisebbnek mérték a babájukat, de teljesen egészségesen, időre születtek ezek a babák, csak valamivel átlag alatti súllyal és hosszal.

2014. márc. 11. 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia. Tudomásom szerint 22 hetes voltam mikor uhon 20 hetesnek mérték. Én is megijedtem, de nálunk nem is néztek semmit. Betudták annak h késöbb fogant. Ma voltam 30 hetes uhon. Pont akkora amekkorának lennie kell. Utólérte magát. Ugyhogy nyugi. A 12. Hét után már nem egyformán fejlödnek
2014. márc. 11. 16:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Kèpzeljètek màsnap újra mérték ès 65lett a BPD.....az meg jó...
2014. márc. 14. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!