Hogyan szamoljam? Pontosan tudom, hogy nov12en lettem terhes azaz 4hetes 4 napos vagyok. De az orvosok az utolso menzi elso napjat veszik akkor 6 hetes 4 napos. Melyikkel szamoljak akkor?
Úgy számold ahogy az orvos mondja! Egy terhesség 40 hetes, az utolsó menszesz első napjától számolják!
100%-ban nem tudhatod, hogy pontosan azon a napon termékenyült meg a petesejted, hisz az ondósejtek még életképesek egy darabig és a peteérésed pontos időpontját se tudod.
A magzat kora nem azonos a terhesség korával.
Az orvosok mindig a terhesség korával számolnak, ami kb két héttel több, mint a magzat valóságos kora a fogantatástól számítva. Azért teszik ezt, mert nagyon kevesen vagyunk, akik pontosan tudják, melyik nap fogant a baba. A legtöbb nőnek erről sejtelme sincs, hiszen nem tesztel, nem hőmérőzik, nem nézik UH-n a peteérését, tüszőrepedését, csak együtt van a férjével, és egyszer csak kimarad neki a havi vérzése. Náluk egy dolog lehet biztos - feltéve, hogy a nő emlékszik rá egyáltalán - , ez pedig az utolsó menszesz első napja.
Szóval fogadd el, hogy a terhességed 6 hetes és 4 napos. :-) Gratulálok! :-)
Szia.
A nők hormonális rendszere ciklikus. 28 naponta a méhnyálkahártya lelökődik, és menstruáció formájában távozik a szervezetből. A ciklus közepén, a 14. napon megérik egy petesejt, és elindul a petvezetéken keresztül a petefészektől a méhbe. Ekkor már készen áll a petesejt a megtermékenyülésre. A fogamzás ideje átlagosan ezen a napon, a peteérés (ovuláció) utáni 10-12. órára tehető, a fogamzás helye pedig a petevezeték (méhkürt vagy tuba). A petesejt még csak ekkor találkozik a hímivarsejttel, a terhességet azonban az utolsó menstruáció első napjától számítjuk, így mikor megfogan a baba, már két hetes (14 napos) terhes vagy. A terhesség 280 napból áll (40 hét), de mivel a fogantatáskor már 14 naposnak számít, így ha ezt te tudod mikor volt, ki tudod számolni mikor szülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!