Milyen gyakorlatokat vannak, amit annak érdekében végezhetek, hogy beforduljon fejjel lefelé a babám?
Szia! Én azt hallottam, hogyha négykézlábra állsz és akkor csak lóg a pocid azzal segítesz abban, hogy megforduljon a baba. Nem tudom, hogy mennyire hatásos ezt én is csak úgy fél füllel hallottam valahol.
34 hetes kismami
Ugyanez a bajom. 32 hetesen rossz irányba fordult. :(
De nem árthatunk neki ha vissza akarjuk fordítani?
Pl a köldökzsinórral lesz valami baj...
Altalaban van oka, amiert a babak nem fordulnak be, rovid zsinor vagy ratekeredett zsinor, esetleg beakadt a keze-laba.
A egykezlabas nagyon durva, mert a nap minden masodik ebren tolott orajaban 15 percet kell terd-konyok tartasban toltened ahhoz, h esetleg segitse a befordulast.
Azert az eleg kemeny szerintem.
igazából van rá mód, ha aszülésre sem fordul be,akkor lehet próbálkozni, de felügyelet mellett, gépekre kötve szakorvos szülész végezheti. Nem kellene aggódni, a 31.-33.héten merre fele van a baba, otthon nem biztonságos ababaforgatás..inkább annyit tehetsz, hogy megkéred arról már hallottam hogy bevált.
Az erőszakos gyakorlatok miatt pedig előreeshet a köldökzsinór és meg is van a baj, de az a négykézlábraállós válasz nem rossz, hátha még segít is.
Sok oka lehet, ha nem fordul le. De azért segíthetsz neki, ha más akadálya nincs. Az enyém most fordult le, a 35. héten. Egész eddig faros volt.
Fontos, hogy egyenesen ülj mindig. A lábaidat ne tedd keresztbe. Ne feküdj háton, és ne pihenj fálig ülő helyzetben, és sajna a lábakat sem ajánlatos felpolcolni, pedig jól esne. Amennyit lehet, maradj talpon, mozogj. Nekem ajánlották a nagylabdát, most is azon ülök. Ha tudsz négykéláb olvasni, próbáld úgy. Vagy térdelve dőlj előre a labdára.
Én ezekre figyelek, de mondom, nem tudom, hogy végül ettől fordult-e meg, vagy amúgy is megfordult volna... De ezekkel biztos nem ártasz neki, és a hátadnak is jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!