30hetes vagyok! A védőnő mi mindent tud megmondani a vizeletből? Bármilyen problémát észre vesz? Bocs de elég analfabéta védőnőm van és nem bizom benne hogy elmond mindent!
En rakerdeztem a vedonotol itt harom dolgot neznek (kulfoldon elek):
Proteint, glukozt (a glukozt azert nezik mert itt nincs terheleses cukorvizsgzlat hanem glukoz csikkal ellenorzik a vizeleted, ha megjelenik a glukoz akkor kuldenek vervetelre mert magass a cukorszint). En otthon is szoktam ezt nezni, rendeltem glukoz csikokat mert sajnos eleg ritkan van idopont es panikolos tipuis vagyok. :) Tovabab meg egy fajta bakteriumot neznek (sajnos nem emlekszem a nevere), ha ez jelen van akkor kesobb koraszuleshez vezethet vagy egyeb gondokat okazhat de lehet kezelni antibiotikummal. Szerintem, ha gond van akkor biztosan szolnak.
Boldog babavarast!
30 hetes kismama
fehérjét, cukrot, bacikat és acetont néznek. Valóban egy tesztcsíkkal nézik, elég nehéz lenne elrontania.
A cukor a rejtett cukorbetegségre utal, bár állítólag egy bizonyos mértékben a kismamáknál előfordulhat.
Az aceton szintén ezt jelentheti, a cukorbeteg kismamáknál vagy kevés folyadékbevitelt, vagy éhezést mutat.
A fehérje a retteget terhes toxémia miatt fontos, bár ehhez társul a magas vérnyomás, lábdagadás.
A baci húgyúti fertőzést mutat. Úgy olvastam itt, hogy vannak orvosok nem foglalkoznak ezzel, nekem kikezelte antibiotikummal.
Remélem segítettem valamennyit.
Minden jót!
(31. hetes mami)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!