A szülési segélyről szeretnék információkat kapni! Én is megkapom majd, vagy az orvosomnak hála lecsúsztam róla?
Az orvosom azt mondta, elég, ha a védőnőhöz csak a 16. hét körül fordulok, vagyis akkor megyek el hozzá először, mert a szülési segélyhez 4 pecsét kell meglegyen a terhességi kiskönyvben. Egy internetes oldalon viszont ma azt olvastam, hogy CSAK akkor kaphatok szülési segélyt, ha a terhesség 12. hetéig felveszem a kapcsolatot a védőnővel. Most akkor mi van???
Már elmúltam 13 hetes és rámtört a pánik emiatt... Segítsetek!
4 db terhesgondozáson kell megjelenned, hogy a szülési segélyt megkapd. ha koraszülés van, akkor pedig megelégszenek egy pecséttel. Nincs ahhoz kötve, hogy hányadik héten jelentkezel először. És aki a 4. hónapig menstruál, és a 16. héten jön rá, hogy terhes? Az talán ne kapjon? :-)
Ne pánikolj. :-) A terhességed végéig bőven össze fog jönni az a 4 pecsét, hiszen havonta kell majd járnod terhesgondozásra.
Jól írják a lányok!!! Úgyis összejön a 4, bőven van még rá időd. És ha hamarabb jön a baba, akkor ugye 1 is elég.
Nyugodj meg és boldog babavárást nektek!
31 hetes
Én nem hallottam, hogy ki lenne kötve, hogy mikor menj védőnőhöz, csak a 4 pecsét kell.
De fura, hogy a doki mondta, hogy ne menj...általában ők paterolnak le minél előbb a védőnőhöz, mert a védőnő szokott minden papírt, beutalót kiállítani, na meg a kiskönyvet.
Én a helyedben azért gyorsan felkeresném a védőnőt
Nekem pl. semmilyen beutalót nem adott a védőnő soha. Nálunk csak a doki adhat beutalót meg bármit. A védőnő itt csak hobbiból van. :p
Szerintem ott is biztosan így van ahol a kérdező lakik.
Én Pest megyében lakom.
Érdekes ez, hogy ki a védőnő és ki nem. Szegeden van a körzeti védőnő, aki tényleg védőnő, aki eljön most is és a baba érkezése után is.
A rendelőben, ahol a doki van, ott is védőnőnek hívják azt az illetőt, de inkább olyan, mintha a doki asszisztense lenne, mert ő mondja meg, hogy mikor, hová kell menni, ő adja a beutalókat.
Szerencsére van magán dokim, így a rendelőben lévő orvos nem szokott engem vizsgálgatni, nem is szoktam látni sem. A magán dokim, ha megyek hozzá, pecsétel is a könyvembe, tehát látszik, hogy lát időnként orvos.
32 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!