Miért nem szabad fájdalomcsillapítót szednie valakinek ha terhes?
Pl: fejfájás, torokfájás stb.
Én nem vagyok terhes, szóval ezért sem értem... Kihathat a babára is ilyenkor? :S
Indokolt esetben szabad, sőt, inkább ajánlott gyógyszert szedni, minthogy a kismamának az esetleges betegség szövődményei okozzanak nagyobb problémát. Vannak antibiotikumok, fájdalomcsillapítók és minden egyéb gyógyszer, amit lehet szedni ilyenkor is, viszont a pszichés panaszokra adható gyógyszerek, nyugtatók ilyenkor gyakorlatilag tiltólistásak. Van egy nemzetközi lista a gyógyszerek várandós anyukákra gyakorolt hatásairól, csak elég sok orvos ezt vagy nem ismeri, vagy nem veszi a fáradtságot hogy megnézze, hogy az adott gyógyszer ebben a listában melyik kategóriában szerepel.
A gyógyszerek leírásában többnyire azért szerepel, hogy várandósok ne szedjék, mert a gyógyszergyártók magukat védik ezzel.
ebben a cikkben van egy fejezet ami a gyógyszer kérdést érinti:
Van olyan gyógyszer amit lehet szedni.
ÉN nagyon megfáztam, be is lázasodtam, tehát a lázzal többet ártottam volna, mintha beveszek egy panadolt orvosi, védőnői tanácsra. Szóval van olyan helyzet és gyógyszer amit lehet szedni. Persze nem mindjárt azonnal, de pl a lázat csillapítani kell. De egy enyhe torokfájásnál nem érdemes mindjárt gyógyszerhez nyúlni még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!