Chritine kérdése:

Aggódnom kellene?

Figyelt kérdés

30 hetes kismama vagyok és ezeket az adatokat írták az ultrahangos papíromra :

BPD:69mm

AC : 245mm

FL:51mm

HC: 256mm

OFD:93mm

súlybecslés : 1190gramm

Hum : 45mm

Nagyon pici szerintetek korához képest ? Befolyásolhatja hogy én is alacsony vagyok és vékony ?

2014. márc. 6. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

A születési súlyra semmilyen hatással nincs a várható felnőttkori méret, ez nem mérvadó.

Szintén 30 hetes vagyok, 155 cm és jelenleg 55 kg, az apja is alulról nézi a 170 cm-et, mégis 1800-at mértek ma.

Lehet, hogy később fogant, mint a számított kora - de mindenképp az orvost kérdezném meg, ő a korábbi mérések alapján levő trendet nézi. Ez mutatja, hogy sorvad-e esetleg.

A méhlepény milyen állapotban van?

2014. márc. 6. 14:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem van jelentősége a genetikának. A 12. hét után már eltérő ütemben fejlődnek a babák, emiatt is. Ha Te (és a férjed) is alacsony és sovány, akkor ne nagyon várjatok nagy babát. Vannak persze kivételek, de általánosságban ez az igaz. Nekünk mindig 2 héttel volt nagyobb a koránál a fiunk ( a 12. hét után) és a dokim mindig azt mondta, hogy ne is csodálkozzunk, hiszen magasak vagyunk és nem soványak. Na, 3900 grammal és 55 cm-el is született.
2014. márc. 6. 14:13
 3/9 anonim ***** válasza:

NEHOGY AGGÓDNI KEZDJÉL MÁR! NEM MINDEN BABA NŐ AZ ELŐÍRT ÜTEMBEN, EZ MARHASÁG!

SEMMI OKOD AGGÓDNI! AZ ÉN BABÁM IS MINDIG KISEBB MINT A TÁBLÁZATOK MÉRETEI, DE AZ ORVOS SEM AGGÓDIK, ÍGY ÉN SEM.

EZEK CSAK IRÁNYADÓ MÉRETEK.

KÉPZELD, HA MINDEN GYEREK TOTÁL MM-RE PONTOSAN AKKORÁT NŐNE, MINT AMI A NAGYKÖNYVBEN MEG VAN ÍRVA.

NYUGI, MINDEN RENDBEN VAN!

Szintén 30.hkm

2014. márc. 6. 15:43
 4/9 A kérdező kommentje:
a lepèny teljesen jò helyen tapad ès minden màs rendben van csak pici:( èn 160 cm vagyok ès 49 kgval kezdtem de most 58,5kg vagyok.pàrom 175cm és 74 75 kg.szval nem tudom:/ remèlem utolèri a korabelieket :(
2014. márc. 6. 15:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Nyugi biztosan, sőt biztos pislogsz majd nagyokat hogy be érte magát:-):-):-) Sok egészséget nektek!
2014. márc. 6. 16:57
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta a genetikus hogy az anya születési súlya és az anya családjának átlag születési súly adatai nagyban befolyásolják a baba méreteit a 10-12 héttől....Nálunk pl mindenki 3kg alatt született és 2700, a babám már most 26 hetesen 1 hét 3 nap lemaradásban van az átlagtól se a lepény keringése jó így a genetikus a családi méretekre fogja....
2014. márc. 7. 08:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Én 2750grammal születtem:) pàrom 3 kg felett volt de nem aggódom mert 36,27cm meg 1200 gramm a picibabàm .szerintem a hosszàhoz jò a súlya.vagy nem ?
2014. márc. 7. 15:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Még van 10 heted nyugodj meg mert megfelelő súllyal fogod világra hozni;-) majd azért ird meg a jó hirt, kivancsi vagyok!:-)
2014. márc. 7. 16:30
 9/9 A kérdező kommentje:
1 hònap mulva kell ultrahangra visszamennem de ìrok minden fèlekèppen :)
2014. márc. 7. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!