Mik azok a fontos dolgok amiket a gyógyszertárban be kell szerezni az újszülött babának?
Első babás vagyok és szeretném megvenni neki azokat a krémeket, olajokat, lázcsillapítókat amiket a pici érkezéséig be kell szerezni.
32 hkm.
A gyerekorvos ír fel alkoholt és hintőport a köldökápoláshoz, babakenőcsöt, fürdetőkrémet, Konakion-t , D- vitamin cseppet, lázcsillapító kúpot. Ehhez a te Taj számod kell és a kicsi születési dátuma. De gondolom külön is beszerezheted.
Ezenkívül testhőmérő, orrszívó, fültisztító pálcika. Nagyjából ennyi.
Alkoholt és hintőport előre kellett vennünk,mert ugye addig is ápolni kell a köldököt,amíg a doki a hazaérkezés utáni 2. nap eljön,és felírja.A többit ráér akkor kiváltani,popsikrémet lehet addig a mintadarabokat használni,vagy venni egy kisebb kiszerelésűt,fürdetni meg elég sima vízben addig a védőnőm szerint.
Gyógyszereket majd akkor ír fel,mikor kijön látogatni.
Köszönöm a válaszokat!
A védőnő fog kijönni a babához, vagy a házi gyermekorvos? Mert nemrég költöztünk ide, ahol jelenleg élünk és még nem választottam gyerekorvost.
Leírom neked, hogy mit vettem meg szülés előtt a gyógyszertárban. Nem csak a babának, magamnak is.
Alcohol+ streril vatta + gézlap a köldökcsonk ápoláshoz
Hintőpor helyett nekem is a tetránt ajánlották
Tena betét (a legnagyobb nedvszívó képességű) szülés utánra
Tena fix eldobható hálós bugyi 2*2, az első szülésnél nagy hasznát vettem
Popsikrém (Sudocrem,szerintem receptre nem lehet kapni, az első kicsinél csak ez vált be)
Ezek a dolgok már a kórházban is kellenek, legalábbis nálunk nem adnak semmit 4 db pelenkán kívül.
Pelusból a védőnő az 1-es Libero-t ajánlotta, igaz ez nem gyógyszertári holmi.
Fürdetőt, paraffinolajat, meg popsikrémet fog felírni az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!