Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kire hallhassak, a háziorvosra...

Kire hallhassak, a háziorvosra vagy a nőgyógyászomra?

Figyelt kérdés

Teljesen tanácstalan vagyok, a múlt hétig teljesen nyugodt voltam.

A 20. héten voltam a 2. genetikai UH-on. A dokim megkérdezte ismét, hogy miket szedek. Mondtam, hogy az X terhesvitamint hébe hóba, kálciumot a fogam miatt és a folsavat. Azt mondta rendben van, folytassam tovább, szedhetem továbbra is így a terhesvitamint. Egyébként nagyon rendes doki, munkájára alapos stb...

A múlt héten voltam belgyógyászatin, megvizsgált a háziorvos, ő is megkérdezte, hogy mit szedek. Elmondtam neki ugyanúgy mindent mint a nőgyógyászomnak. Először azt mondta, hogy vagy D-vitamint vagy terhes vitamint kellene szedtem. Mondtam neki, hogy akkor legyen inkább a D-vitamint mert az olcsóbb, ő meg rávágta, hogy legyen inkább a másik.

Most akkor kinek kellene hinnem? Szerintem a nőgyógyász többet tud "rólam" .

Szerintem az étkezésem is jó, sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, illetve házilag készített dolgokat.

Az 5 hónap alatt eddig egyszer vettem terhesvitamint, az is csak 30 darabos volt. Eleinte naponta szedtem majd kétnaponta.

23 hkm

#háziorvos #nőgyógyász #terhesvitamin szedés
2014. febr. 26. 09:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hallgass a nődokidra, és mondd a háziorvosnak, hogy rendszeresen szeded a terhesvitamint. Azt nem kell tudnia, hogy rendszeresen minden nap vagy heti egyszer. Ennyi.
2014. febr. 26. 10:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Nézd, szerintem a vitamin pont az a dolog, amiből ha többet szedsz az ajánlottnál, akkor sem árthatsz vele, egészséges táplálkozás ide vagy oda, a mostani kaják vitamin tartalma köszönő viszonyban sincs az 50 évvel ezelőttiekkel. Az RDA meg egy elég elavult dolog. Sok vitaminra van szükséged. De persze ha nem szeded, akkor sem történik tragédia. 40 kilóval estem teherbe, végig szedtem a terhes vitamint (napi 1-et), és aggódtam azért, hogy nagy lesz a baba, hozzám képest is, de kerek 3 kg-mal született meg. Nagy súlyú akkor lesz az újszülött, ha valaki zabál (már bocsánat), vagy a terhességi cukortól, esetleg a genetikától (valamelyik szülő nagy súlyú újszülött volt). A szülés, gyermekágy, szoptatás amúgy is megterhelő a szervezetnek, nem baj, ha feltankolsz előtte.

Szóval én nem terhesen is kb. a dupláját szedném az ajánlott vitamin mennyiségnek. Mert nem árt.

De persze rád van bízva, hogy mit csinálsz.

2014. febr. 26. 18:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem folsavat 6-ot kellett szednem vérmutáció miatt a Babó védelmére. Nőgyógyász 12. hét után mondta, hogy terhesvitamint inkább csak hébe-hóba, egyek egészségesen. Kálciumot szintén a fogaim miatt, védőnő mondta a d vitamint, azt is szedem rendszeresen. Keményedik a hasam, ezért magne b6 4-5 db, ha este nem veszem be, éjszaka iszonyatosan görcsöl a lábam. Plusz egy hete vas vérszegénység miatt, így a folsav már elmaradt.

De ezt mindenki maga dönti el. :)

2014. febr. 26. 22:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Nődokira,ez a munkája!saját tapasztalat: Rosszul voltam elevittől,gravidától és elég hanyag gyógyszerszedő,krémezgető vagyok,néha bekaptam egyet-egyet amikor eszembe jutott,mellette rengeteg zöldség,gyümölcs,3100g az első baba,3500g a második,makkegészséges mindkettő.Ne aggódj,a baba elveszi amire szüksége van,jó ha szeded,de ha kielégítően eszel,elég heti 1-2szem!
2014. febr. 27. 01:47
 15/15 anonim ***** válasza:

Így van. Az én orvosom is csak heti 2 db Gravidát enged. Azokon a napokon, amikor nem szedem, vasat kell bevennem. Azt már nehezebb, mert gyakran van hányingerem tőle.

A D vitamint most kezdtem el szedni, eddig senki sem mondta, hogy kellene. Utána kellett olvasnom. Szerintem ilyenkor a folsav már nem annyira számottevő, az inkább az első 3 hónapban nagyon fontos.

2014. febr. 27. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!