28 hetes kismamik! Akik mar keszulodtok, vasaroltok! Mibol kb mennyit keszitetek?
én a 31. hétben vagyok- én annyit vettem amennyit a korház elöirt :D
4 hosszu body, 4 pizsamaszerüség (nem tudom mindek nevezik...talán az a rugdalozo..vagy a fene tudja), 3 kis kardigán, 4 zokni, 1 kis sapka..egy csomag pelenka (egyébként moshato pelenkát fogok használni), cumit nem veszek... a nyár még messzi van :)
szia,a neten rengeteg babakelengye lista van azokat átnézve és saját igényre szabva bármikor megveheted. Emellett ha a pénztárcát nem megerőltető vásárlás hive vagy akkor minden honapra jusson egy nagyobb összegü kiadás és mellé egy kis aproság. Mi ugy csinaltuk h egyik honapban pl megvettük a kiságyat másikban a babakocsit igy nem kellett egyszerresokat költeni. Amit az érkezésre mindenképp össze kell szedni az már megvan elég rég de még most is van ami eszembe jutott h ja ezt is vegyünk....
37hkm
Az én lányom 2 éves már, és anno tableten pipálgattuk, hogy milyen ruhákat vettünk már meg neki, és mit nem, így ezt a listát meg tudom mutatni. Május végére voltam kiírva, két héttel érkezett előbb a lányunk, és 2 hetes koráig volt 29 fok és 15 fok is...
Hosszú ujjú body: 10 db
Rövid ujjú body: 7 db
Nadrág lábfejes résszel: 3 db
Sima nadrág: 4 db
Rugdalózó: 1 db (ezt az egyet sem vette fel soha)
Kardigán: 4 db
Kis polár kabát: 2 db
Harisnya: 2 db
Zoknik: 4 db
Kis sapka: 4 db
Ujjatlan (atlétának szánt) body: 4 db
Textilpelus: kb. 20 db-ot vettünk, és kellett is, mert nagyon-nagyon sokat bukott.
Pamut hálózsák: 2 db
Polár takaró: 1 db
Pamut takaró: 3 db
Ezek mind 56-osok voltak, a lányom nagy volt, 4 kg, de egy hónapig hordta ezt a méretet. A rugdalózókat mi nem láttuk praktikusnak, nem vettünk belőle csak ezt az egyet, és soha többé. Több ruhát nem akartam, babástól akartam menni nézelődni neki, ismerve a pontos méreteit, meg azt, hogy milyen is lesz ő. :) No meg rengeteg ruhát hoztak ajándékba anyumék, anyósomék, tesómék a baba születése után, így akkor is kapott még.
Kozmetikumokbol én is azt fogom használni amit a doki felírt. (olcsobb és legjobb)De vegyél hozzájuk vattapamacsot meg fültisztitot. Én vettem még a kicsinek körömvágo ollot meg lázmérőt. Kb ennyi. Cumi volt egy a felicitas csomagban, cumisüveg meg a mellszivoval volt egy az elég lesz. Magadnak vegyél betétet melltartoba meg a gyermekáguas időszakra. Mi vettünk 6 db textilbelust meg kaptunk mellé majd 10et. Egy kifogót meg egy kapucnis türcsit. Meg nekem van két kisméretü türcsim félrerakva pelenkázáshoz amit akciosan vettem pár száz ftért,hogy ne a textilpelust kelljen összekakizni amikor tisztába rakom. popsitőrlőkendő az amit még vehettsz.
Ruhákat mi rengeteget kaptunk télit nyárit igy csak pár darabot vettünk ujjat amiben hazahozzuk a korházbol.
37hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!