16 hetes vagyok, amióta terhes a nagylányom állandóan beteg, nekem is így előjön minden, köhögés, torokfájás, orrfolyás, más is volt így? Mennyire befolyásolja a terhességget?
Szia!
Pont így vagyok én is. Az első terhességemnél egyszer sem voltam beteg, még csak náthás sem. Most a másodiknál (25. hétben) meg már meg sem tudom számolni hányszor. A gyerektől állandóan elkapom, ma is torokfájással ébredtem. A háziorvos azt mondta, hogy amíg nincs lázam, ne szedjek semmi gyógyszert, csak C-vitamint. Citromos, mézes csipkebogyó teát szoktam ilyenkor inni. De nyugi a babának nem lesz baja.
Jobbulást Neked!
szia! Én háromszor voltam beteg a terhességem első felében (előtte 3 évente egyszer...) az első alkalommal láz, a többi esetben csak nátha, torokfájás, köhögés.
Ez utóbbiak önmagukban nem veszélyesek a terhességre, csak a láz. De ki kell kezelni őket, mert ha rámegy a manduládra, könnyen belázasodhatsz.
Nekem a sós vízes gargarizálás jött be, reggel délben este, 1 dl vízbe fél kávéskanál sót tettem, és 30 mp-ig gargarizáltam (az orromba is spricceltem mintha orrcsepp lenne). Ez nyákoldó és fertőtlenítő, megelőzi a szövődményeket. Most vagyok 21. hetes már jó ideje nem voltam beteg, lekopogom, remélem már nem is leszek. Én szedek terhes vitamint (minden másnap) és megeszek napi egy grapheruitot (ez kb. 100 mg c vitamin)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!