Nagyon megijedtem, ez a fájdalom mitől lehetett?
szia. nekem is volt mindkét terhességemnél. tudom mitéreztél,én sem bírtam csak nagy nehezen átfordulni de akkor is folyamatosan nyílalt oda le a hasam aljában. ne aggódj nem jelentsemmit.jó babavárást.
2 kisfiúanyuja és 9 hetes terhes
Szia, orvos vagyok, bár nem nőgyógyász, de valószínü hogy a medence belsö oldalán, egy a medenceböl kilépö igeget hozzányomott a baba a fejével a medencecsonthoz. Nagyon kellemetlen fájdalom, pár pillanattól pár percig tart, helyzetváltoztatàssal megszünik. Semmilyen bajt nem csinàl sem Nálad, sem a babádnál, csak kellemetlen abban a helyzetben. Ez még késöbb is elöfordulhat, minél nagyobb a baba és minél közelebb vagy a terminushoz. Nekem is volt, söt a nemi szerveken és a comb ágyéki részénél még rövig ideig tartó zsibbadással is járhat.
A baba pedig azert mocorgott utána jobban, mert ö is megérzi ha neked fáj valami, ettöl lehet jobban felélénkült. Ha magzatzsinor tekeredik egy babára szerintem kevésbé tud mozogni, ráadásul kellemetlen neki.
Szoval ne aggódj, semmi gond nincs és nem is lesz.
1,5 éves kisfiú anyuja és 6 hetes kismami
Egy babás fórumon egy leendő anyuka minden nagyobb pocakbéli nyüzsgés után úgy vélte, hogy a babájának pánikrohama van odabent, és azt ecsetelgette, hogy alig bírta megnyugtatni a babáját. Én mindig örültem a nagy rumliknak odabent, mert a dokim azt mondta, hogy a baba aktivitása a jólét jele. Ha valami gond van, arra éppen a baba túlságosan nagy nyugodtsága jellemző.
A fájdalmat sok minden okozhatta, akár egy elnyomott idegszál, egy a táguló hasfal kisebb megszakadása, stb. Ha azóta nincs tüneted, akkor nyugodj meg. És tudd, hogy most nagyon nő a babád, egyre jobban fogod érezni a mozgásokat, még a kisebb mozdulatai is sokkal intenzívebb élményt nyújtanak neked. A buli java még most következik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!