Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon félek a császártól, ez...

Nagyon félek a császártól, ez normális, meg tudnátok nyugtatni?

Figyelt kérdés

Elvileg jövő héten lesz. Minden aggaszt:

gerinc érzéstelenítés

hogy elzsibbadjon

hogy rendben legyen minden

hogy ne érezzem

hogy ne tartson sokáig

hogy utána se legyen gond

és a legfőképpen, hogy a babámnak ne legyen baja és tudjam majd szoptatni!!!

2014. febr. 14. 07:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. 4éve volt császárom. Amiket felsoroltál,azok közül csak 1lesz,ami aggaszthat. Hogy utána nehezen tudod majd ellátni a babád,nehezen mozogsz pár napig. Nekem 25.-én lesz ismét császár. Félek persze,de nem ezek a dolgok aggasztanak,csak alapban van benn egy félelem. Ne aggódj.bízz meg az orvosokban,minden rendben lesz és hamarosan babázol! Minden jót neked
2014. febr. 14. 07:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem természetes dolog, hogy félsz. Ne aggódj, minden renben lesz. Az érzéstelenítés csak egy kis szúrás, és utána nem fog fájni semmi. Sokáig sem tart, bár én mintha elvesztettem volna az időérzékemet ott a műtőben. A baba vagy a te érdekedben most valamiért ez a legjobb megoldás, ez ellen teni nem tudsz. A szoptatás meg egyáltalán nem ezen múlik. Mind a 3 gyermekem császárral született, és soha egyiknél sem volt gondom a szoptatással.

Kitartást és utána boldog babázást kívánok!

2014. febr. 14. 07:37
 3/13 gabszem ***** válasza:
68%
én is félnék a császártól, pedig sokan meg direkt azt választják, mert a természetes szüléstől félnek. hát nem tudom... Fáj mind a kettő az biztos, a császár utána a természetes meg szülés közben meg utána is kicsit ,ha sok a varratod. De túl leszel rajta, mint sokan mások, muszáj bátornak lenni!
2014. febr. 14. 07:59
 4/13 gabszem ***** válasza:
100%
ja a sógornőmnek nyáron lesz a 3. császárja, és az első kettőt játszva csinálta végig. Szóval ne aggódj! Biztos fájni fog utána, de majd gyorsan felépülsz , hogy tudj babázni!
2014. febr. 14. 07:59
 5/13 anonim ***** válasza:

Csaszar utan ne mozgasd a fejed, ne emelgesd mert ha megis olyan orgalmatlan fejfajasod lesz h jobbam faj mint a csaszaros heg. Hidd el nem akarlak halalra remiteni csak szerintem ezt a tanacsot fogadd meg. Mas anyuka is jart igy mar tobbek kozott en is es hidd el nem akarod!

Amugy nem egy nagy dolog a csazsr hipp-hopp tulvagy rajta. :-) utana kellemetlen meg minden de nem olyan borzaszto. :-) csak amit az elejen irtam arra figyelj oda!

2014. febr. 14. 08:04
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy elöttem irták,tartsd be hogy nem emeleda fejed.Én betartottam és semmi gondom nem volt.Én örültem hogy nem babás szobába kerültem,hisz elsö napokban nehezen ment a mozgás.

Én nem éreztem semmit,kérdezték folyamatosan mit érzek,mennyire...

negyed ora alatt készen voltak,igaz nekem sürgösségi volt.

Szoptatni tudtam,rekordmennyiségeket evett a babám.

2014. febr. 14. 08:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Annó nekem is sürgősségi császár volt, altatással. Abban az volt a rossz, hogy az altatás utóhatása, hogy köhögni kell mindig, 3 napon keresztül, és az bizony a császáros heg mellett nem olyan jó, de az epidurálisnál szerencsére nincs ilyen mellékhatás. Egyébként következő nap már felkeltettek az ágyból, és utána meg is kaptam a babámat rooming in - be. Az, hogy gondoskodnom kellett róla, teljesen elterelte a figyelmemet a heg okozta kellemetlenségekről... És azért is jó volt a babás szoba. mert így hamar megindult a tejem, és tudtam is szoptatni sokáig. (1 éves koráig, utána meg már ő nem kérte.) Persze természetes, hogy van benned egy kis félelem emiatt. De hamar túl leszel rajta, és szerintem innen is sokan fogunk drukkolni Neked!
2014. febr. 14. 09:32
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Azért lesz császár, mert meszes a lepényem és kevesebb a víz, még húzzuk vasárnapig, akkor töltjük a 38.hetet, és utána a jövő hétre mondta az orvosom, hogy nem várunk tovább.

Köszönöm, megpróbálok nem aggódni, mert az tudom, hogy nem jó a babának.

2014. febr. 14. 11:05
 9/13 anonim ***** válasza:
86%
Második babámat várom. Az elsővel 12 óra oxitocinos vajúdás után császároztak meg, mert rosszul fordult be a kisfiam, nem tágultam szinte semmit, és ráadásul 4,5 kilós lett a "pöttöm". Másodiknak szeretnék inkább császárt rögtön, minthogy végigcsináljuk megint ezt a 12 órás műszakot, ami egy borzalom volt számomra. Császár után az első 3 nap necces, nekem nagyon húzódott a sebem, de ki lehetett bírni abszolút. Ha van segítséged, könnyen meg lehet oldani a baba ellátását is. Szerintem ha tudnád, milyen érzés vajúdni, pláne oxival, akkor nem aggódnál a császár miatt...lehet, hogy más nem osztja a véleményem, mindenesetre én őszintén úgy gondolom, nem érdekel ha lepontoznak, hogy inkább császár másodszor, minthogy ugyanilyen szülésem legyen, mint az első!!!
2014. febr. 14. 12:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha természetesen szülnél,akkor is lenne mitől félned bőven :-)

Itt azért van egy program,amire lehet számítani,ezt elmondják neked,kérdezhetsz stb.Jobban "kiszámítható" mint a hüvelyi szülés.

A hüvelyi akkor fáj,a császár utána.Túl fogod élni,nekem kifejezetten jó élmény volt.Bent volt 3 orvostanhallgató is nézelődni ezért pontosabban elmagyaráztak mindent,teli volta a fejem a végére szakszavakkal :-)

2014. febr. 14. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!