Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt munkahelyi...

Terhesség alatt munkahelyi védettség, hogy is van?

Figyelt kérdés
Bejelentettem ma a munkahelyemen hogy terhes vagyok, örültek, gratuláltak, de mivel értékesítőként dolgozok, így mondták hogy ettől függetlenül a számoknak meg kell lenni, vagy kirugnak. Most akkor nem teljes a védettségem?
2014. febr. 13. 20:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%

A védettség olyannyira van, ha most kirúgtak volna, de terhes vagy és esetleg nem tudsz róla, akkor bizony mégsem rúghattak volna ki, nem szűnt volna meg a munkaviszonyod. Szóval védett vagy hidd el. De azt el tudom képzelni, hogy valami rendkívülivel el tudnak küldeni, de azért azt indokolni is kell, bár a mai világban..... bármit elképzelek.

szerintem arra is gondoltak, hogy nem kímélnek ettől még, ugyanúgy elvárnak mindent, ugyanúgy legyél kész a munkáddal stb. Jó nyilván erre kapod a fizetésed. De ha úgy érzed, hogy megterhelő számodra, nyugodtan elmehetsz táppénzre, úgy meg már nem tudnak belédkötni. Neked is jobb mert nem kell egy olyan helyen dolgozni ahol azzal fenyegetnek, hogy kirúgnak terhesen..... Neked sem kell a sok idegeskedés és a terhességgel bizony lehetnek rosszulléteid.

2014. febr. 14. 08:07
 12/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, lehet a munkaügyet kéne megkérdezni, ott a tutit tudják.

Amúgy a GYED extra is érdekes dolog, mert igen visszamehetsz dolgozni gyed alatt, de meg is szűnt a védettséged..... ezt már nem reklámozzák annyira.

2014. febr. 14. 08:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"A védettség olyannyira van, ha most kirúgtak volna, de terhes vagy és esetleg nem tudsz róla, akkor bizony mégsem rúghattak volna ki, nem szűnt volna meg a munkaviszonyod."

NEM!

Régen valóban így volt, de ezen változtattak, negatív irányba.

Most már ebben az esetben nem kapná vissza az illető a munkahelyét.

Most már csak az a védett, aki írásban bejelenti, hogy terhes.

És ez a védettség régen se védett attól, hogyha valaki nem tudta ellátni az elvárásoknak megfelelően a feladatát.

Létszámleépítéstől védett, illetve hiányzásokért nem lehetett kirúgni (vizsgálatokra el kell engedni)....stb.

2014. febr. 14. 10:38
 14/16 anonim ***** válasza:
54%

Utolsónak:

Én két éve mikor terhes lettem akkor még így volt :)

Az a baj, hogy szegény munkavállaló sem tudja a jogait, de a cégek ezt el tudom képzelni, hogy kihasználják.....

2014. febr. 14. 13:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
2012. július 1-el változott a törvény.
2014. febr. 14. 13:08
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak rendes felmondással nem rakhatnak ki, rendkívülivel bármikor, ha 'nem felelsz meg az elvárásoknak'. Ilyenkor szoktak pert indítani a munkavállalók, aztán jöhet a bizonyítási eljárás.
2014. febr. 14. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!