Segitenétek? Ebben a témában teljes a sötétség.
De szólnotok kell az orvosnak rögtön, ha megszülsz, hogy vegyenek le táppénzről és a munkahelyen is, mert így év végén előre megcsinálják a munkaügyi dolgokat és neked erre ezért külön, nagyon kell figyelned! Nehogy táppénzcsalásba keveredj ( azaz hogy szülés után is még táppénzen vagy papíron).
Másik: állományban maradsz a cégnél, de JOGI állományban. Ez sok helyen különbséget jelent, pl. juttatásokban, stb.
Ebbe a kérdésbe pont ma jártam utánna. Én nem igényeltem előre a tgyás-ból. Szülésig táppénzen vagyok. Ha megszülök, attól a naptól fogom igényelni a tgyást. A kórházba majd kapsz egy papírt; azt, az anyakönyvi kivonatot és egy igénylőlapot kell beadni a céghez.Szülés után kell szólni a házidokinak, mert akkor megszünteti a táppénzt. Amíg a kórházba vagy azt máshogy számolják el és utánna jön a tgyás.
Remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!