Segitenétek nekem? Aki mostanában szült a1. sz. Klinikán a Baross utcában?
Szia.
Vinnék a helyedben :
- Két törülközőt
- Tisztálkodó szereket
kb.ennyi.
A többit a kórházban megkapod ! :)
Szia!
Igaz, én nem most szültem, hanem 3 éve, de nem hiszem, hogy sok minden változott azóta.
Szüléshez adnak kórházi átkötős hálóinget, utána saját kell. Én napi kettőt elhasználtam, mert erősebben véreztem. Sokan ajánlották a hálós eldobható bugyit (pl. Tena), de nekem kényelmetlen volt, így a lestrapáltabb normál bugyikból pakoltam be napi kettőt. Betétből nekem a legnagyobb Tena kellett a hossza miatt, a szobában a többiek is azt használták. Egy köntös jól jön, inkább sötétebbet vittem, az nem olyan kényes. Ez azért fontos, mert ott nincs üvegfal, rögtön a szoba előtt lehet fogadni a látogatókat, és ha az ember kilép, nem mindegy, hogy van-e rajta valami (így jutsz el a csecsemősökhöz is). Tisztálkodó szer ügyben a megszokott, bevált dolgokat vittem, beleszámítva a gyakoribb zuhanyt, a gátsebet is enyhíti, tisztábbnak éreztem magam. Szénsavmentes vized legyen mindenképpen. Ha fáj valamid, Algopyrint adnak.
A babáknak szobánként adtak egy csomag popsitörlőt, egy popsikrémet, így én inkább vittem - valahogy érzékeny vagyok arra, hogy más ne nyúlkáljon abba a krémbe, amit a saját gyerekem fenekére kenek... Pelust is vittem újszülött méretben, mert az kevés volt. Fürdés után kap a baba pelust, kis inget, és pólyába teszik. Praktikus, mert könnyebb megfogni, meg apukának és a látogatóknak is bátrabban oda lehet adni. Egy-két saját babaruhát is raktam be, ha cserélni kellett, ne kelljen az egyébként is leterhelt csecsemősök után futkosni.
Ajánlották, hogy vigyek mellszívót, és egy sterilizált cumisüveget (teát adnak a babának, de ronda "üvegben", ami folyton tört, és gusztustalan ráhúzható gumit tettek rá, a legtöbben átöntötték sajátba). Más kérdés, hogy én a szoptatás híve vagyok, vagyis sűrűn mellre kell tenni a babát, úgy jobban beindul a tej, a baba a legjobb mellszívó. Az előtej meg elegendő táplálék, mert az újszülött gyomra ici-pici.
Még annyit, hogy fürdéskor én nem adtam le a babát a csecsemősöknek, hanem a szobában a többi anyuka szívesen figyelt rá, vagy ha bejött a férjem, akkor ő babázott a folyosón nagy boldogan, amíg fürödtem, hajat mostam.
Ha kislány lesz, praktikus bevinni a fülbevalót, mert ott ki is szúrják a fülét.
Ha van még kérdésed, válaszolok. :)
19 hetes km
Szia!
2 éve szültem ott és amit bevittem:
-Törülköző
-Legkevesebb 2 Hálóing (az átázás stb miatt)
-Bugyi minden napra legalább , de az se baj ha napivel számolsz az előbb említett okok miatt
-Tisztálkodó cucc
-Olyan betét ami tuti nem ázik át nekem a természetes úton történő szülésem után a Tenna Lady extra vált be, sosem áztam át. De szülés után 3 órával az Always night pillanatok alatt megtelt. Ezt max otthon ajánlom ha már csökken az vérzés intenzitása.
-Papucs (én 2 párat vittem zuhanyzáshoz és mászkáláshoz ha jöttek a rokonok, az egyik száradt a másikat fel lehetett venni és nem csúszkáltam a vizes papucsban, eléggé balesetveszélyes)
-Valamint a folyadékot (ásványvíz vagy gyümölcslé), mert nem halmoznak el innivalóval.
A babának:
-Pelenka
- 2009 nyarán amikor a lányom született adtak kis ruhát, de én vittem be neki azért + még cumisüveget is, mert az ottani nem nagyon tetszett
Bőrvédő krém, alkohol a köldökcsonkra, hintőpor akkoriban minden szobában volt, ahogy rendes kézmosó folyadék is.
Remélem tudtam segíteni! Könnyű szülést kívánok!
Egy gyönyörű 2 éves és egy 19 hetes magzat anyukája
Ott mindent adnak! De ha rám hallgatsz viszel magaddal poharat, kanalat, villát és kést valamint legalább eldobható tányért is. Arra az esetre ha a hozzátartozók vinnének be valamit amit csak ilyen módon lehet fogyasztani, mert a kórházi cuccok nem maradnak ott csak ameddig meg nem eszed. Utána jönnek és elvisznek mindent!
A gyönyörű 2 éves és a 19 hetes magzat anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!