26 hetes vagyok. Tegnap szinte alig moccant, ma pörög, feszít, rugdal. Normális, hogy ilyen változékony, vagy kellene naponta stabilan hozni bizonyos mennyiségű mozgást?
2014. febr. 9. 20:49
1/8 anonim válasza:
Teljesen normális ne aggódj.
2014. febr. 9. 21:00
2/8 anonim válasza:
Én is 26 hetes vagyok, nálam is ugyan ez van. Szerintem nincs ezzel semmi baj. A te állapotodtól, a bevitt tápanyag milyenségétől, sőt még az időjárástól is függhet a baba mozgása. Ez elég összetett, ne aggódj! :) Boldog babavárást!
2014. febr. 9. 21:05
3/8 A kérdező kommentje:
Csak így nehéz megállapítani hogy mi az a csendes időszak, ami még belefér és mivel kell már orvoshoz menni. Hol a határ az "áá, nem baj, ma lusta" és a "húzzál kórházba azonnal" között?
2014. febr. 9. 21:20
4/8 anonim válasza:
Szia, ne izgulj ez normális. :D Nekem azt mondta az orvosom, hogy ha fél napig egyáltalán nem érzem mozogni, akkor azonnal kórház, amúgy nagyon változó, hogy mennyit mozognak a babák. Nekem a mai napig így mozog a kisasszony, hogy egyik nap épphogy érzem, másik nap pedig azt hiszem, hogy kijön a hasfalamon keresztül, olyan aktív. :-D és még annyit mondott a dokim, hogy 20 magzatmozgás legyen meg egy órában, akkor tuti nincs baj. Mindegy, hogy mikor számolom, az a lényeg, hogy egy óra alatt legyen meg 20 mozgás.
Boldog babavárást
35 hkm
2014. febr. 9. 23:29
5/8 A kérdező kommentje:
Nekem simán előfordul, hogy bő fél napig teljes csend, másnap-harmadnap meg szinte megállás nélkül pörög. Ilyenkor mi van?
2014. febr. 10. 07:45
6/8 anonim válasza:
Ezek a "határszámok" úgy érzem sokszor csak arra szolgálnak,hogy beparáztassák a kismamát. Nincs két egyforma terhesség, sem két egyforma gyerek. A pocakban is alszik a baba, tuti, hogy nem tudsz óránként 20-at számolni. Ha baj van, azt szerintem magadon is érzed (az aggódáson kívül). Ha nagyon kételkedsz, inkább beszélj az orvosoddal. De ne idegeskedj, a picinek se tesz jót! ;)
2014. febr. 10. 08:01
7/8 anonim válasza:
Utolsó, nekem nem óránként kell 20 magzatmozgást számolni, hanem ha beindul a babám, mindegy mikor, akkor kell meglennie a 20 mozgásnak egy óra alatt. Ez nálam kb. 10 perc alatt megvan, mert az én gyerekem nagyon aktív :-D
De természetesen ez is orvos függő, ahányan vagyunk annyi félét javasolnak.
2014. febr. 10. 10:02
8/8 A kérdező kommentje:
Azért az idegeskedéstől távol állok :) Csak nems zeretnék olyan helyzetbe se kerülni, hogy elbagatellizálok amúgy jelzésértékű állapotot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!