Az átlagosnál lényegesen több magzatvíz már a 22 héten? Tapasztalatok valakinek? Teljesen szétestem idegileg.
Nekem is ez volt. Lényegesen több magzatvíz kb. a 20. héttől. Kromoszómarendellenességet (legalábbis down, edwards, patau) kizártuk. Anyai cukorbetegséget kizártuk. Anyai CMV fertőzést kizártuk. Gyerek gyomor- és veseproblémáit kizártuk. Kb. ezek okozhatják. Utána azt mondta a doki, hogy ne voglalkozzak vele, van ilyen, az esetek felében nincs semmi ok a háttérben. Kíméletes életmódot folyatttam, mert a sok plusz magzatvíz, több plussz terhelést is jelent a méhszájra. Azóta már 7 éves a nagylegény és semmi baja.
Azóta született még két fiam, mindegyiknél sok volt a magzatvíz. A 3.nál különösen, azt mondta az orvos, hogy lényegesen sokkal sokkal több. Aztán érdekes mód a terhesség végére megint normális lett, talán még egy picivel kevesebb is, mint a normális. Semelyik gyereknél nem volt probléma.
Szóval próbálj megnyugodni, nem feltétlenül van baj. A cukorbetegséget és a CMV (Cytomegalovírus) fertőzést meg kell nézni mindenképp.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!