Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig kell szedni egy terhesv...

Meddig kell szedni egy terhesvitamint?

Figyelt kérdés
21 hkm vagyok és gravidát szedek. Most voltam ellenőrzésen és azt mondták, ha elfogy befejezhetem a szedését. Nem kell a terhesség végéig szedni?

2014. febr. 1. 10:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Most voltam terhesgondozóban, és a doki kérdezte mit szedek. Mondtam Gravidát. Akkor mondta, hogy ha elfogy a dobozzal, akkor abbahagyhatom.
2014. febr. 1. 18:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag rád van bízva. Nem "kötelező" szedni, de szerintem jó ha szeded. Ártani biztosan nem tudsz vele (nem lesz tőle óriásbébid, ez csak egy tévhit), csak jót tehetsz azzal, ha szeded. Én szedtem a szoptatási időszak végéig, biztos, ami biztos alapon.

Igazából az (lenne) a legfontosabb, hogy közvetlenül a teherbeesés előtt, és az első trimeszterben szedjük, mert olyankor előzhetőek meg vele bizonyos fejlődési rendellenességek. De utána is fontos lehet, ha amúgy nem viszel be elég vitamint, ásványi anyagot, vagy ha esetleg van olyan felszívódási rendellenességed, amiről nem is tudsz.

2014. febr. 2. 06:43
 13/13 anonim ***** válasza:
56%
a 11. hétben vagyok s 3 napja nem szedem a gravidát mert eddig folyamatos hányingerem volt, így 3 nap kihagyás után jobban vagyok, s befejezem a szedését. úgy vélem a gravida is okozta a hányingert nem csak a terhesség.
2014. aug. 26. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!