Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt milyen gyümőlc...

Terhesség alatt milyen gyümőlcsöt lehet enni?

Figyelt kérdés

ami nem csinál savat, és mi nem káros a babámnak. 5-6 hetes vagyok.

1 szer már vetéltem 1 éve el, azota most sikerült teherbe esnem. Szedek utrogestant. magnéziumot és a görcsőmre nospát

2014. jan. 28. 17:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem bármilyen gyümölcsöt szabad enni. De ha a savval gondok vannak, akkor maradnék a körténél, banánnál és esetleg az almánál.

Olyan gyümölcsöt nem ismerek, ami vetélést okozna, egyedül az ananászról halottam, hogy a végefelé beindíthatja a szülést, de nem tudom igaz-e.

2014. jan. 28. 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Nekem alma,körte és a bogyós gyümölcsök jöttek be.Érdekes a banántól hánytam,pedig elvileg nem csinál savat.Kivit is szeretem,bár nehéz kifogni,hogy olyat vegyél,ami nem savanyú.A többi gyümölcs a magas cukortartalom miatt annyira nem jó pl. szőlő,dinnye,de a banán is.Sav szempontjából jók.
2014. jan. 28. 17:53
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Bármilyen gyümölcsöt lehet enni, nekem a terhességem végén volt csak gond a savammal, de akkor meg teljesen mindegy volt mit ettem mert mindentől égett a gyomrom. (minden éjszaka égett a gyomrom inkább így mondanám) Ha észleled, hogy valami gyümölcstől ég a gyomrod akkor olyat máskor nem eszel, de ezt leszámítva bármit lehet enni.
2014. jan. 28. 17:56
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

Terhes vagy, nem beteg! Elhiszem hogy félsz, mert volt már vetélésed, de nem kell mindentől félni. Ráadásul, a gyümölcs az vitamin forrás.

Elvetélni nem fogsz gyümölcstől. Naponta 2 kérdésed van minimum, mert eleféntból bolhát csinálsz. Az a baba veled marad. Ha most a gyomorsavadtól elmegy (ami képtelenség!!!) akkor amúgy sem maradt volna meg. Lazííííts kicsit, mert a terhesség végére teljesen befogsz kattanni.

2014. jan. 28. 18:04
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Mosott gyümölcsöt.:) ennyi.

ja az eperre mondják hogy azt ritkán és keveset mert allergén. de amugy bármit. az hogy mi csinál savat azt viszont majd kitapasztalod. de citromot inkább ne egyél. nekem minden gyümölcs és a cukor savat csinált ha este ettem. napközben nem volt gond.most a kiwi meg a narancs a sztár eleinte állandoan almát ettem volna, aztán banán narancs kombó majd szilva meg minden ami épp ért és amugy bármit. Kivéve a szőlö attol vmiért rosszul voltam. Most épp körtebefőttet ettem.

2014. jan. 28. 18:21
 6/11 anonim ***** válasza:
82%
Most mondjuk nincs eper, de én az attól való félelmet sem értem, pöttyös lesz a baba mikor kijön vagy mi? Nem a baba eszi a kajákat ha nem te, a méhlepény elég tisztességesen megszűr mindent, nem a megrágott étel megy a babához ha nem csak vér ami már át van szűrve neki megfelelően. Ne becsüljük már le a szervezetet, ki van az találva. Ha neked okoz valamelyik gyümölcs kellemetlenséget akkor kerülni kell, de a babának egyetlen gyümölcstől sem lesz baja amíg bent van. (kivéve ha mérgezett mint a hófehérkében)
2014. jan. 28. 19:27
 7/11 anonim ***** válasza:
66%
Még a citromról mondanám, hogy nekem csak a jéghideg bőven citromos víz segített a hányingerem ellen. De persze ha valakinek savat okoz akkor ne igya! De ebből is csak az következik, hogy neked egyénileg kell kitapasztani milyen gyümölcs ami kellemetlenségeket okoz neked.
2014. jan. 28. 19:28
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

Bármelyiket, almából próbálj édesebbet keresni (Golden, Gála pl.), banánból pedig napi egyet egyél (állítólag sok benne a kálium, ami nem jó a baba szívének, de ezt az előző védőnőm mondta, szóval a valóságtartalmáról nem vagyok 100%-ban megggyőződve :))

Nekem a narancs kifejezetten jó volt sav ellen :O

Boldog, problémamentes babavárást kívánok :)

2014. jan. 28. 19:35
 9/11 anonim ***** válasza:
77%

ez most komoly? pettyes gyerek? ennyi? huh hát... ha a méhlepény megszüri mért nem lehet drogozni vagy inni vagy olyat csinálni vagy enni amire allergiás az ember?

A terhesség alatt a szervzet máshogy reagál és akár az addig semmi gondot nem okozo eperre allergiás lehet a kismama. Mint a terhességi diabétesz,vsak terheseknél alakul ki és a szüléssel elmulik. Pedig a cukorbetegség amugy gyogyithatatlan.

Az ilyen erősen allergén anyagok nem csak pettyeket okoznak. Én pl a penicilintől megfulladok. Van aki a mogyorótol.

Az allergia egy tulzott immunreakcio. mingyárt megguglizom mit okoz a magzatnak. de azért vicces volt elképzelni hogy a guerek azt eszi amit én előtte megrágtam és lenyeltem. Holott amit én eszek az beépül a szervezetembe a gyerek meg elveszi. De mindegy. Megyek guglizni. 5ösvoltam

www.kiskegyed.hu/baba-mama/baba-mama/mit-nem-tanacsos-enned-a-terhesseg-alatt-38699

2014. jan. 28. 20:37
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
Ha minden tilalmat betartanának a kismamák akkor még levegőt sem vehetnének , nem hogy ételt enni! Lehet drogozni terhesség alatt, "csak" nagyobb a veszélye mint egy tálca eper elfogyasztásának.
2014. jan. 29. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!