Terhesség alatt milyen gyümőlcsöt lehet enni?
ami nem csinál savat, és mi nem káros a babámnak. 5-6 hetes vagyok.
1 szer már vetéltem 1 éve el, azota most sikerült teherbe esnem. Szedek utrogestant. magnéziumot és a görcsőmre nospát

Szerintem bármilyen gyümölcsöt szabad enni. De ha a savval gondok vannak, akkor maradnék a körténél, banánnál és esetleg az almánál.
Olyan gyümölcsöt nem ismerek, ami vetélést okozna, egyedül az ananászról halottam, hogy a végefelé beindíthatja a szülést, de nem tudom igaz-e.

Terhes vagy, nem beteg! Elhiszem hogy félsz, mert volt már vetélésed, de nem kell mindentől félni. Ráadásul, a gyümölcs az vitamin forrás.
Elvetélni nem fogsz gyümölcstől. Naponta 2 kérdésed van minimum, mert eleféntból bolhát csinálsz. Az a baba veled marad. Ha most a gyomorsavadtól elmegy (ami képtelenség!!!) akkor amúgy sem maradt volna meg. Lazííííts kicsit, mert a terhesség végére teljesen befogsz kattanni.

Mosott gyümölcsöt.:) ennyi.
ja az eperre mondják hogy azt ritkán és keveset mert allergén. de amugy bármit. az hogy mi csinál savat azt viszont majd kitapasztalod. de citromot inkább ne egyél. nekem minden gyümölcs és a cukor savat csinált ha este ettem. napközben nem volt gond.most a kiwi meg a narancs a sztár eleinte állandoan almát ettem volna, aztán banán narancs kombó majd szilva meg minden ami épp ért és amugy bármit. Kivéve a szőlö attol vmiért rosszul voltam. Most épp körtebefőttet ettem.

Bármelyiket, almából próbálj édesebbet keresni (Golden, Gála pl.), banánból pedig napi egyet egyél (állítólag sok benne a kálium, ami nem jó a baba szívének, de ezt az előző védőnőm mondta, szóval a valóságtartalmáról nem vagyok 100%-ban megggyőződve :))
Nekem a narancs kifejezetten jó volt sav ellen :O
Boldog, problémamentes babavárást kívánok :)

ez most komoly? pettyes gyerek? ennyi? huh hát... ha a méhlepény megszüri mért nem lehet drogozni vagy inni vagy olyat csinálni vagy enni amire allergiás az ember?
A terhesség alatt a szervzet máshogy reagál és akár az addig semmi gondot nem okozo eperre allergiás lehet a kismama. Mint a terhességi diabétesz,vsak terheseknél alakul ki és a szüléssel elmulik. Pedig a cukorbetegség amugy gyogyithatatlan.
Az ilyen erősen allergén anyagok nem csak pettyeket okoznak. Én pl a penicilintől megfulladok. Van aki a mogyorótol.
Az allergia egy tulzott immunreakcio. mingyárt megguglizom mit okoz a magzatnak. de azért vicces volt elképzelni hogy a guerek azt eszi amit én előtte megrágtam és lenyeltem. Holott amit én eszek az beépül a szervezetembe a gyerek meg elveszi. De mindegy. Megyek guglizni. 5ösvoltam
www.kiskegyed.hu/baba-mama/baba-mama/mit-nem-tanacsos-enned-a-terhesseg-alatt-38699

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!