Tegnap a dokim azt mondta, hogy kissé benyomódott szív alakú a méhem. Hallottatok már ilyet?
Figyelt kérdés
2képet is kaptam róla, és teljesen olyan a méhem, mintha egy szív lenne. Kérdeztem a dokit, hogy ez nem baj-e, de azt mondta, hogy ez nagyon ritka, de arra konkrétan nem válaszolt, hogy lehet-e később ebből valami baj. Szerintetek?2009. dec. 4. 18:17
1/3 anonim válasza:
Pár napja is volt egy ilyen kérdés. Rákerestem, már többen tettek fel kérdést ezzel kapcsolatban, nézz utána. Lehet, hogy ritka, de korántsem vagy egyedül ezzel. :)
2/3 anonim válasza:
Nekem is szív alakú méhem volt. Nem megijeszteni akarlak, csak leírom a történetemet. Az első terhességemnél mondta a doki hogy ilyen a méhem. Nem tudtam róla, nem is tudtam mi az. Azt mondta általában nem okoz gondot, egyfajta születési rendellenesség. Amikor alakult ki a méhed még a pocakban akkor történt valami gubanc. Szóval ez a terhességem a 10. héten missed ab. végződött mert nem fejlődött a magzat. Pontosan egy év múlva lettem újra terhes, ez 6 hetesen ért véget spontán vetéléssel. Elmentem egy másik dokihoz akit egyébként az első dokim ajánlott, aki az első vizsgálat alkalmával közölte, hogy ő a szív alakú méhemet megműtené, mert okozhatta ez a vetéléseket. Így is történt, mint kiderült, annyira mélyen benyúlott a teteje, hogy majdnem teljesen kettéosztotta a méh üregét. 5 hónap múlva újra terhes lettem,most vagyok 27 hetes és minden rendben van. Valószínű, hogy tényleg emiatt voltak a vetélések. De!!! Ez ritkán fordul elő, nagyon sokan szülnek szív alakú méhhel minden gond nélkül.Ez attól függ, hogy okoz-e gondot, hogy mennyire nagy a belógó pöcök. Nekem nagyon nagy volt, de ezt a dokid biztos látja. Azért nézesd meg egy másikkal is szerintem mert az első nekem is azt mondta, hogy nincs ezzel semmi gond. Ha rögtön akkor megműtenek nem lett volna a második vetélésem, meg még másfél év várakozás.
3/3 anonim válasza:
Nekem is ilyen. Azt mondta a doki, hogy mivel már szültem egyszer és még nem volt vetélésem, nem gond. Akkor lenne szükség műtétre, ha emiatt többször elvetéltem volna már. Elmagyarázta, hogy úgy képzeljem el, mintha egy kis radírral leradíroznánk azt a belógó részt, ezt a részt szépen lemetszik. Érdekes ez velünk születik vagy később is kialakulhat, mert nekem az első terhességemet is sok vizsgálat előzte meg és akkor egyszer sem mondta, hogy ilyen a méhem. Remélem igaza van a dokinak és a teherbe esést nem gátolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!