Tesztelés után amikor elmentetek orvoshoz, ultrahangal látja hogyha van valami vagy csináltat véreredményt?
a 6. hétnél korábban nem érdemes menni, de inkább a 6. hét végén. De még ilyenkor sem biztos hogy van szívhang. Azért elmehetsz ha nem tudsz várni, de szívhang általában a 7-8. héttől van.
Ez - ha a nem várt után egy-két nappal teszteltél - akkor általában teszt utáni 2. hét
Láthatja a petezsákot és hogy hová ágyazódott be, de ha nincs embrio, még nem tudja megmondani, hogy élő-e a terhesség, azaz van-e keringés. Azt pedig általában a 6-7. hét környékén lehet látni.
Én a 6. hét után mentem, és akkor már volt keringés, és 3mm-es embrió.
Az én dokim azt szereti, ha 8-10 hetesen megy először a kismama, akkor már szépen látni/hallani mindent.
NEm érdemes előbb menni, hacsak nem volt már vetélésed, vagy ha nincs vérezgetés vagy más baj.
Én mentem (ha nem lett volna muszáj, nem megyek, csak nyolc hetesen, de muszáj volt).
Elmondom mi látszott:
4+2: szabályos petezsák, 18 mm méhnyálkahártya
5+5: egy élő embrió, szabályos szívhang
Viszont amikor már úgy tutira, szépen lehetett nyilatkozni arról, hogy minden oké, az 7+6 hetesen volt, akkor már mozgott is a pici (kicsit hamarabb fogant a félidőnél egyébként).
Szóval: ha nincs problémád, mint nekem volt (PCOS), akkor nem kell menni szerintem a 8. hét előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!