Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetesen + 4 naposan lehet...

15 hetesen + 4 naposan lehet AFP-re menni?

Figyelt kérdés

Nekem azt mondta a nőgyógyászom asszisztense, hogy csak betöltött 16. hét után veszik le az AFP-hez a vért. Ez igaz? A munkahelyem miatt kérdezem, mert sajnos következő héten nem tudok szabadságot kivenni.

A másik kérdésem az lenne, hogy 16 hetesen van ultrahang is?

2014. jan. 20. 09:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha jót akarsz magadnak, elintézed ,hogy betöltött 16 hét után menj, ugyanis fals eredményt fogsz kapni, ami maga után vonhatja, hogy majd jól rád ijesztenek, hogy beteg a baba, mehetsz genetikai tanácsadásra, felajánlják az amniót stb.... nem véletlen vannak ezek meghatározva. Olyan meg nincs, hogy nem engednek a melóhelyről. Ez fontosabb, és kötelezve vannak rá...
2014. jan. 20. 09:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem gondoltam volna, hogy ennyire számít pár nap.
2014. jan. 20. 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia. Egyetértek az első válaszolóval, nekem a védőnő is pont a 16.hétre adott beutalót a vérvételre, de így is aggódtam, mert tudtam, hogy későbbi baba (csak akkor voltunk együtt) de hál istennek jó eredményem lett.
2014. jan. 20. 10:13
 4/9 Lienah ***** válasza:

Kedves kérdező:

Ahogy azt az első válaszoló is írta fals lehet az eredmény (amúgy sem mindig pontos), de a 16. hét előtt meg aztán pláne. És a leggázabb, hogy első körben meg sem próbálnak nyugtatni, hogy lehet fals, hanem egyből riogatnak.

Ami meg a betöltött 16. hetet illeti, ha jól számolok (javíts ki, ha nem) de 3 nap múlva töltöd a 16. hetet, tehát csütörtök-péntek még el tudnál menni. Szerintem jelentkezz be előre, hátha...

Jó babavárást

25+2hkm

2014. jan. 20. 10:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2014. jan. 20. 10:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, jól írják, számít a pontos időpont és még a testsúlyod is, ha nem pontosak az adatok, fals eredményt adhat. Csak zárójelben jegyzem meg, alaptalanul is lehet rossz eredmény. Nekem nagyon alacsony volt, kétszer nézték. Voltam genetikai tanácsadáson és amnion is, de szerencsére nincs semmi baj.
2014. jan. 20. 11:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Itt pár nap is fontos lehet. Én csak a betöltött 16. hét után mennék. Írasd ki magad a dokival arra az egy napra, ha nem tudnak szabit adni. Nálunk a 19. héten volt uh. Oda vinni kellett az AFP eredményét.
2014. jan. 20. 11:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi 16+3 hetesek voltunk mikor mentünk vérvételre ez volt hétfő, csütörtökön kezdtük a 17. hetet.

19 hetesen kell majd újra menni a dokihoz a genetikai UH-ra.

Tőlem mikor vették a vért, azt mondták, hogy egybe megcsinálják az összeset és többet már nem kell menni vérvételre... nem is értem. Na mindegy.

Olyan nincs, hogy nem mehetsz a 16. héten, mert nem engednek. Miért nem mész el tp-re?

18. hkm

2014. jan. 20. 11:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem az orvosom adta a beutalót, ő a legutolsó menzesz szerint adta meg az időpontot napra pontosan, tehát nem mehettem máskor, különben levette volna a fejemet a helyéről. Közben akik a vért vették le, ők az ultrahangos papírom alapján számították ki a terhesség korát, így a 15+5 nap lett ráírva. Nem mondták, hogy korán jöttem.

Majd kiderül, de az is biztos, hogy ha nem lesz jó az érték, engem nem fognak riogatni, azaz nem hagyom magam. Amnióra végképp nem fogok menni.

2014. jan. 20. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!