Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha már erősődik a rosszullét...

Ha már erősődik a rosszullét kisebb az esélye a vetélésre?

Figyelt kérdés
7 hetes 4 napos vagyok, és az elején még furáltam is, hogy nem sok a tünet. Mellfeszülés, fáradékonyság és néha nagyon pici hányinger. Retegtem is, hogy elvetélek. De már 3-4 napja reggel és este elég erős hányinger érzés gyötör, ma reggel peddig megismerkedtem a munkelyi Wc-vel testközelből:). Igaz az, hogy ha erős a rosszullét kisebb az esély a vetélésre. Már nem gondolok olyan sűrűn erre, mert sok jó dolgot találni a neten. Nem iszom, nem cigizem, nem kávézom és a családomban sem volt olyan aki vetéléssel vesztette volna el a babót.
2008. júl. 17. 14:07
 1/9 anonim ***** válasza:

szia nekem már volt 5 terhességem abból kettő maradt mag és velük semmilyen tünetem nem volt soha a másik háromnál pedig rendesen jelentkeztek a tünetek már a 4. héten de ők sajnos nem maradtak meg szerintem ne ezen gondolkodj hanem légy boldog és örülj a babádnak

sok boldogságot és örömet kívánok

2008. júl. 17. 14:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Semmi köze a rosszulétnek ahhoz, hogy lesz-e belőle vetélés vagy sem.

nekem pl. egyáltalán semmi tüneten nem volt. Se hányinger, se émelygés, se rosszul lét, se rossz közérzet, semmi. És már a 12. hétben vagyunk.

2008. júl. 17. 14:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kellene ijesztgetni szegény kérdezőt. Nem lesz semmi baj, nem szabad rosszra gondolni! Ha erősödnek, akkor főleg! Nekem is így volt amúgy.

9 hetes kismami

2008. júl. 17. 14:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Minden eset más..énis hallottam már a tv-ben ha valaki nagyon rosszul van, annak erősen jelen vannak a hormonok igy kisebb az esélye a terhességre.Én 18hetes koromig, minden nap hánytam a 8.héttől.A sogornőm viszont egyáltalán nem volt rosszul és kb. egy hét múlva szül..Szóval ne hallgass senkire..mindenki más.

Üdv.20hetes kismama

2008. júl. 17. 14:38
 5/9 anonim ***** válasza:
bocsánat a vetélésre :) rosszul irtam..
2008. júl. 17. 14:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, természetesen megpróbálom elhesegetni a gondolatokat. Elöző héten voltam elöször dokinál és akkor még csak 8,4mm volt a petezsák, benne szikhólyaggal, és csak 22-én megyek a köbvetkező uh-ra. Remélem akkor már lesz szivhangja a kicsinek. Legalább megnyugodnék, hogy tényleg velem van:)
2008. júl. 17. 14:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Régebben Czeizel Endrével volt egy riport, ő azt mondta, hogy minél intenzívebbek a terhes tünetek, különösen a reggeli rosszullét, annál nagyobb az esély arra, hogy a nő ki tudja hordani gond nélkül a babát, ugyanis a tüneteket a hormonok okozzák, a hormonokért pedig a placenta a felelős. Tehát minél több a tünet, annál jobban működik a placenta. Ezt elméletileg külföldi tanulmányokból, statisztikákból vonták le.

De szerintem kapásból fel tudunk sorolni mindannyian néhány példát az ellenkezőjére is, például édesanyám négy gyermeket hordott ki, egyikünkkel sem volt soha semmilyen tünete a vérzéselmaradáson kívül. Velem és a bátyámmal még csak nem is hízott, ez mégsem jelentett semmit. Mindannyian közel négy kilóval születtünk (pedig akkor még sem a terhesvitaminokat, sem folsavat nem dobáltak az ember után), soha nem volt vetélése, sem egyéb probléma a terhességek alatt.

Ha így nézzük, akkor 50% az esély: vagy lesz gond, vagy nem.

Azt hiszem, hogy a legtöbbet azzal tehetünk, hogy pozitívan állunk az egészhez, boldogok vagyunk és megpróbálunk minél kevesebbet aggódni. Noh meg persze odafigyelünk magunkra: nem károsítjuk magunkat és ezáltal a babát sem, odafigyelünk a lépéseinkre és nem esünk le a lépcsőn, ha nem muszáj.

2008. júl. 17. 14:54
 8/9 anonim ***** válasza:
A barátnőm gyakorlatilag attó a perctől , hogy lehet érezni terhességi tüneteket, tehát az elmaradt menzi utáni 2.héttől naponta többször is hányt. Így volt az első babával is. Az orvos most azt mondta neki, hogy nagyon magas prolaktin szint okozza nála ezeket a tüneteket és ilyen esetben nagyon ritkán megy el a baba, mert ez a hormon is támogatja a terhességet.
2008. júl. 17. 15:32
 9/9 A kérdező kommentje:
De jó:):) Köszönöm a válaszokat.
2008. júl. 17. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!