Mitől nyilhat ki a méhszáj?
Figyelt kérdés
26 hetes vagyok. Nincs ilyen gondom, csak foglalkoztat a dolog. Ha esetleg kinyílna és nem tudom, van vmilyen tünete? És mire kell figyelni? Okozhat koraszülést?2008. júl. 17. 13:12
1/2 anonim válasza:
Nagyobb súly emeléstől, megeröltetéstől kinyílhat, és igen, okozhat koraszülést. De van olyan ismerősöm, akinek mind a 3 kinyílt 1 cm-e a 24. héten, és még mindig nem szült meg, holott már a 30. héten van.
2/2 anonim válasza:
Szia! Nekem sajnos már kinyílt a külső 1 újjnyira a 17-ik héten. Nem volt semmi előjele. Az orvos eltiltott a szex-től, az emelésektől, pihenést javasolt, meg kell szednem no-spát, magnéziumot, és diaphylint. Hétfőn megyek vissza ellenőrzésre, remélem nem nyílt tovább. Mikor kórházban voltam volt bent egy 24 hetes kismami, akinek 2 újjnyira nyitva volt a külső, és 1 újjnyira a középső méhszája, ő görcsök miatt került be, akkor vették észre,de csak 4 napig volt bent, majd hazaengedték, azzal, hogy ha érzi, hogy elfárad pihenjen le. Neki sem, nekem sem javasoltak szigorú fekvést, de van akinek meg végig feküdni kell miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!