Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » PCOS-m van, spontán estem...

PCOS-m van, spontán estem teherbe, most vagyok 18 hetes. Eddig minden rendben. Ilyenkor is fennáll még a veszélye a vetélésnek, vagy túl vagyok a nehezén?

Figyelt kérdés
2008. júl. 17. 09:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is PCOS-em van, nagyon nehezen estem teherbe, most vagyok a 34. hétben. A dokim azt mondta, hogy nagyon kell vigyázni, sokat kell pihenni. Sokat is pihentem, mégis elkezdett a 25. héten kinyilni a méhszáj. Kaptam gyogszert, most elvagyok, és már nem sokáig kell kihuznunk.

Pihenj nagyon sokat és vigyázz nagyon magadra, akkor biztos nem lesz semmi gond. Meg gondolom orvoshoz is gyakrabban kell járnod.

Bolodg babavárást neked!

2008. júl. 17. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is pco-s vagyok...a 19. hétben járunk..a terhesség két év után sikerült gyógyszertámogatással...

A terhesség alatt a PCO eddig szintén gyógyszert szedtem..enyhe vérzéseim voltak és sokat kellett feküdnöm. Az ultrahangon azt mondta a doki, hogy szépen felszívódtak ezek a ciszták, de még van néhány.

Szerintem a 18. hétben már nem kell aggódnunk, de ha mész a genetikai uh-ra kérdezz rá, hogy látják e esetleg ennek a jeleit, hogy gondot okozna-e.-biztos szívesen válaszolnak.

szóval nem kell aggódnod!

Boldog babavárást, Decemberben megyünk szülni!

2008. júl. 17. 09:56
 3/5 anonim ***** válasza:

sziasztok

Sajnos én is a pcosok táborát gyarapítom:( Nekünk már van egy 3 éves kislányunk, aki spontán összejött 2004-ben mert akkor még nem voltam pcos. Nálam szülés után 2 évvel állapították meg a pcost. 1 éve szereténk kistestvért, de eddig nem estem teherbe. Én csak policisztás petefészekkel "rendelkezem" más tünetem nincsen, MÉG.

Clostibegyet szedtem, hogy legyen peteérésem. Most lesz a 2. hónap hogy nem szedek semmi, spontán hónapunk van.

Metformint nem szedek, nem vagyok IR-es.

Láttom nektek is sokára jött össze a baba. Gondatlan boldog terhességet kívánok nektek.

Még kérdeznék vmit: Mikor terhesek letettek, akkor kellett vmi támogatás a terhesség 12hetéig??

2008. júl. 17. 10:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Második vagyok. A PCO-s nem is igazán nőgyógyászati betegség, hanem kiváltó okai lehetnek, pl a stressz, idegi alapú, vagy fizikális gyengeség.

Ezeket az okokat kell tisztázni, hogy sikerüljön a pco-t visszafogni.

Utrogestant kellett szedne a 12. hétig, és bromocriptint a 16. hétig.-a 3. válaszoló érdeklődésére.

2008. júl. 17. 10:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Mivel nálam teljesen spontán volt a teherbeesés (nem terveztük a babát, és óvszert használtunk ugyan, de úgy tűnik az egyik defektes volt) a rendszertelen ciklusom miatt nem tűnt fel, hogy baba lesz, csak a 15. héten derült ki, így semmilyen gyógyszert nem szedtem. Remélem, hogy ettől függetlenül minden rendben lesz, az eredmények legalábbis ezt jelzik :)
2008. júl. 17. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!