Szerintetek ez baj?

Figyelt kérdés
12 hetes kismama vagyok, voltam ultrahangon és az orvos monta hogy a méhlepény nem jó helyen van és ez van a papíromra írva: ,,Lepény a hátsó falon,a belső méhszájat a széli része fedi.,, ez most baj??? azt monta pihenjek sokat,ne ugráljak... valakinek volt ilyen? mi történhet???????

2014. jan. 12. 11:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Mivel csak 12 hetes vagy, így még bőven fentebb húzódhat a lepény, ahogy nől a méhed. Valószínűleg így is lesz és nem lesz gond. A baj akkor van, ha szüléskor is még lenn tapad, mert nem tud kijönni a baba. Ekkor császározni szoktak, de erre még nem igazan kell gondolnod! Pihizz sokat! Boldog babavárást! 35+3 h.k.m.
2014. jan. 12. 11:43
 2/6 A kérdező kommentje:
de ettől nem vetélhetek el? nem lehet baja a babának? :(
2014. jan. 12. 11:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem, ennyitől nem lesz baj, ha vigyázol magatokra. Ne emelgess nehezet, a nagyon aktív sportot is kerüld, feküdj, pihenj, amennyit csak tudsz.

Még simán feljebb kerülhet a méhlepény, de ha nem, az sem tragédia, olyankor programozott császárt csinálnak.

2014. jan. 12. 12:00
 4/6 A kérdező kommentje:
de én most egy bolti eladó tanfolyamon vagyok és gyakorlaton egésznap reggel 6-d.u 2.ig állnom kell... és nem mehetek táppénzre mert akkor nem lesz meg az óra szám és nem mehetek vizsgára :(( gyakorlatból 10 nap van vissza utána suli márciusig.. ezért félek mert nem tudok sokat feküdni :(
2014. jan. 12. 12:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát ez nehéz szituáció. El kell döntened, hogy kockáztatsz, vagy inkább ott hagyod a sulit és pihensz. Sajnos, ha baj lesz és elkezdesz vérezni, jobb esetben hetekig kórházban feküdhetsz. Ez egy veszélyeztetett állapot, nem hiába javasolta az orvos a pihenést. Én is feküdtem kórházba, ott volt egy pék kismama, 16 hetesen iszonyatosan vérezni kezdett, mert levált a lepény. Legalább 2 hetet volt benn, de az orvos azt mondta, hogy semmiképpen nem dolgozhat tovább.
2014. jan. 12. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Ó, az én méhlepényem fedi a méhszájat konkrétan, 13 hetes vagyok. Itthon vagyok egy 1,5 éves kisfiúval, így nem tudok pihenni, max. amikor alszik. Megemelnem is meg kell naponta többször... Azt mondta az orvosom, nincs mit tenni, szedjek több magnéziumot, kíméljem magam, de a méhlepény a 18. hétre fentebb fog menni. A kisfiammal majdnem ugyanilyen volt a helyzet és a 18. hétre szabályos helyzetbe került, pedig végig dolgoztam, éjszakáztam is, akkor sem tudtam mást tenni. Ne aggódj, ez gyakori probléma!
2014. jan. 13. 15:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!