Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor ideális az első babó?

Mikor ideális az első babó?

Figyelt kérdés
Ti mikor vállaltátok az elsőt?
2008. júl. 16. 15:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
én 20 vagyok és 36 hetes.Szerintem jó hogy fiatal anyuka leszek!!De nem csak a koron mulik szerintem.Van aki picit késöbb éárik meg rá,van aki hamarabb.A legjobb akkor vállalni ha biztos az anyagi helyzet.
2008. júl. 16. 16:01
 12/20 anonim ***** válasza:
Én 23 éves vagyok,mire meglesz a pici akkor töltöm a 24-et.
2008. júl. 16. 16:47
 13/20 anonim ***** válasza:
Én 24 éves vagyok és 31 hetes, és tökéletesnek találom az időzítést.
2008. júl. 16. 17:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Én speciel csodálom azt aki be mer vállalni egy babát 25 alatt, rengeteget változunk mentálisan addig.Van sok fiatal barátnőm akiket nagyon tisztelek és szeretek, és annak ellenére hogy ők is szeretnének már babát meg férjet még nem készek rá lelkileg. Keresik a "nagy valamit" még az életükben és ez így van jól. Az én véleményem hogy tanulj amíg lehet, éld az életed, próbálj ki, tapasztalj meg dolgokat!..és ha itt az ideje akkor jöhet a baba.Nem fogsz lemaradni semmiről. Teljesen mindegy hány évesen jön el ez az idő.(persze jobb ha 40alatt) Nem igaz hogy idősebb szülőknek rosszabb lenne a kapcsolata a gyerekükkel, szeménlyiség függő. Nekem anyukám 21 éves volt amikor születtem, és annak ellenére hogy jó a kapcsolatunk nem igazán értjük meg egymást, ugyanakkor vannak nála jóval idősebb "barátnőim" akikkel puszipajtások vagyunk. Én 2hét múlva szülök és tavasszal töltöttem a 32-őt. A férjem 4évvel fiatalabb.:) Én örülök hogy csak most jön a baba, rengeteg élménnyel gazdagodtam az elmúlt években, és most már nem sajnálok bármit is feladni. Sok ismerős nőtől hallottam már akik fiatalon 21-22 évesen v még korábban szültek hogy igen, természetesen imádják a gyerekeiket,de azért milyen jó lett volna ha...Csak magadra halgass, érezni fogod ha kész vagy rá!
2008. júl. 16. 17:28
 15/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 31 leszek novemberben, és a kisnyuszim is akkor fog születni. 30 éves koromig nem tudtam magam elképzelni anyukának. Persze gondoltam rá, és a rokonok unszoltak is rendesen, hogy nehogy "kicsússzak" az időből. Nekem most tökéletes az időzítés, és a párom is nagyon várja.

2008. júl. 16. 18:55
 16/20 anonim ***** válasza:

Én 23 vagyok, 24 leszek, mire születik a babó (most vagyok 17 hetes). Szerintem a kor nem is annyira számít, inkább a körülmények, az anya érettsége, gondolkodásmódja, személyisége... Én például nagyon parás típus vagyok, mióta az eszemet tudom, és ezért az "orvosilag" legideálisabb kort választottam, amikor a kockázat a legminimálisabb (ez állítólag 20-28 év). De még így is folyton kérdőjelek vannak bennem, hogy nem lesz-e valami fejlődési rendellenesség...

Ezenkívül azért döntöttem úgy, hogy fiatalon szülök, mert így még mindig nagyon fiatal leszek, amikor a gyerekem már szinte felnőtt, és engem ez a tudat megnyugtat. Ráadásul 3-4 gyereket szeretnénk majd idővel, és ilyenkor nem jó 30 fölött kezdeni szerintem, mert nem árt, ha a születések között azért 1,5-2 év eltelik, legalábbis ápolónő barátnőmtől ezt hallottam. Anyukám 30 évesen szülte a bátyámat, 32 évesen engem, és azt mondta, hogy nagyon kifáradt, már idősnek érezte magát egy harmadik babához, pedig nagyon szerette volna...

Amúgy a helyzetet sok minden befolyásolja, az is, hogy valaki hány gyereket akar, ha csak egyet, szerintem simán várhat 32-33 éves koráig vele, és addig élhet, bulizhat. Jól tudom ugyanis, hogy a sok pozitívum mellett ez az én életemből hiányozni fog mostantól... Picit ezt sajnálom is, viszont egyszerűen már hosszú ideje úgy éreztem, hogy nem bírom ki gyerek nélkül tovább, annyira babusgatnám, a karjaimban tartanám, szeretném!

Viszont ami a legfontosabb, és amit már többen is írtak: a legfontosabb, hogy testileg, lelkileg, szellemileg fel légy készülve! Lehetsz fiatal, de ha csak ennyit tudsz neki adni, inkább ne vállald még! És az anyagi biztonság is elengedhetetlen szerintem, anélkül a saját és a gyerekünk életét is könnyen tönkretehetjük, nem beszélve a párkapcsolatunkról... Apropó: a kiegyensúlyozott, szilárd párkapcsolat is fontos, persze sosem lehet eléggé megismerni a másikat, de legalább minimálisra csökkentjük az esélyét, hogy a gyereknek csonka családban kelljen felnőnie... Ha ezek a körülmények csak 40 évesen jönnek össze, akkor 40 évesen kell szülni és kész!

De ha mindez megvan már hamarabb is, igazából lényegtelen a kor! És ne feledjétek a legfontosabbat, ahogy Csernus bácsi mondta: a gyerekvállaláshoz két dolog kell: hideg fej és meleg szív:)

2008. júl. 16. 19:17
 17/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenki válaszát!!! Én nagyon szeretnék babót úgy 22-23 éves korom körül. Soesem voltam bulizós és lázadós típus. Elég felelőségteljesen neveltek. Még egyszer nagyon köszi!
2008. júl. 16. 19:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem az Élet dönti el, hogy ki mikor váljon szülővé. Én 20-22 évesen nagyon szerettem volna, de a sors úgy akarta, hogy csak most, 30 évesen várom az első babámat. A tesóm viszont 25 éves és egy 7 hónapos kisördög szerető anyukája:))
2008. júl. 17. 07:04
 19/20 anonim ***** válasza:

Én 24 éves vagyok, párom 28. És 12 hetes terhes vagyok.

Egy kicsit akkor kell bevállani, ha van hová, van mire, és a kapcsolat elég stabil, mind 2 fél akarja. Nem korhoz van kötve.

2008. júl. 17. 14:38
 20/20 anonim ***** válasza:
miért gondolja azt mindenki, hogy ha valaki fiatalon szül, akkor később nem lehet bulizni?sztem nem marad le a fiatal szülő sem semmiről!Persze egy jópár évig nem lesznak hajnalig tartó dajdajozások, de később, ha nagyobbak lesznek, miért ne?Ki mondja meg, hogy lehet e anaként "bulizni"vagy sem???
2008. júl. 19. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!