Mikor ideális az első babó?
Szia!
Én 31 leszek novemberben, és a kisnyuszim is akkor fog születni. 30 éves koromig nem tudtam magam elképzelni anyukának. Persze gondoltam rá, és a rokonok unszoltak is rendesen, hogy nehogy "kicsússzak" az időből. Nekem most tökéletes az időzítés, és a párom is nagyon várja.
Én 23 vagyok, 24 leszek, mire születik a babó (most vagyok 17 hetes). Szerintem a kor nem is annyira számít, inkább a körülmények, az anya érettsége, gondolkodásmódja, személyisége... Én például nagyon parás típus vagyok, mióta az eszemet tudom, és ezért az "orvosilag" legideálisabb kort választottam, amikor a kockázat a legminimálisabb (ez állítólag 20-28 év). De még így is folyton kérdőjelek vannak bennem, hogy nem lesz-e valami fejlődési rendellenesség...
Ezenkívül azért döntöttem úgy, hogy fiatalon szülök, mert így még mindig nagyon fiatal leszek, amikor a gyerekem már szinte felnőtt, és engem ez a tudat megnyugtat. Ráadásul 3-4 gyereket szeretnénk majd idővel, és ilyenkor nem jó 30 fölött kezdeni szerintem, mert nem árt, ha a születések között azért 1,5-2 év eltelik, legalábbis ápolónő barátnőmtől ezt hallottam. Anyukám 30 évesen szülte a bátyámat, 32 évesen engem, és azt mondta, hogy nagyon kifáradt, már idősnek érezte magát egy harmadik babához, pedig nagyon szerette volna...
Amúgy a helyzetet sok minden befolyásolja, az is, hogy valaki hány gyereket akar, ha csak egyet, szerintem simán várhat 32-33 éves koráig vele, és addig élhet, bulizhat. Jól tudom ugyanis, hogy a sok pozitívum mellett ez az én életemből hiányozni fog mostantól... Picit ezt sajnálom is, viszont egyszerűen már hosszú ideje úgy éreztem, hogy nem bírom ki gyerek nélkül tovább, annyira babusgatnám, a karjaimban tartanám, szeretném!
Viszont ami a legfontosabb, és amit már többen is írtak: a legfontosabb, hogy testileg, lelkileg, szellemileg fel légy készülve! Lehetsz fiatal, de ha csak ennyit tudsz neki adni, inkább ne vállald még! És az anyagi biztonság is elengedhetetlen szerintem, anélkül a saját és a gyerekünk életét is könnyen tönkretehetjük, nem beszélve a párkapcsolatunkról... Apropó: a kiegyensúlyozott, szilárd párkapcsolat is fontos, persze sosem lehet eléggé megismerni a másikat, de legalább minimálisra csökkentjük az esélyét, hogy a gyereknek csonka családban kelljen felnőnie... Ha ezek a körülmények csak 40 évesen jönnek össze, akkor 40 évesen kell szülni és kész!
De ha mindez megvan már hamarabb is, igazából lényegtelen a kor! És ne feledjétek a legfontosabbat, ahogy Csernus bácsi mondta: a gyerekvállaláshoz két dolog kell: hideg fej és meleg szív:)
Én 24 éves vagyok, párom 28. És 12 hetes terhes vagyok.
Egy kicsit akkor kell bevállani, ha van hová, van mire, és a kapcsolat elég stabil, mind 2 fél akarja. Nem korhoz van kötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!