Mi a menete a terhességi vércukorvizsgálatnak?
Hááát, ez érdekes, mármint a zsemle és a tej. Ugyanis a terhességi vércukorvizsgálatnak éppen az a lényege, hogy éhgyomorra történik az első vérvétel és utána 20-30 perc múlva meg kell innod 3 dl tömény cukros (asszem glükózos) vizet. Ami sok kismama szerint rossz ízű, nekem viszont bejön... :) Utána sem ehetsz, ihatsz semmit és nem is dohányozhatsz (ezt mindig kihangsúlyozzák, de nem hiszem, hogy bármelyik kismama dohányozna...)
2 óra múlva újra vesznek vért és csak utána lehet enni, inni, addira már úgyis annyira éhes leszel, hogy rohansz a boltba.
Nekem a terhességem alatt eddig 3 alkalommal csinálták meg ezt a vizsgálatot, mert rossz volt az eredményem, úgyhogy nyugodtan hihetsz a válaszomnak.
Remélem segítettem. 35 hetes kimama
Sokhelyen kiváltják a cukrosvízet a zsömle tej párossal (ez csöppet emberibb).
Az első adag vért éhgyomorra veszik le, majd megeszed a "reggelit" és x idő után ismét vérvétel.
szia!
nekem éhgyomorra kellett mennem, levették a vért. majd 2 óra mulva vissza kellett menni és 2dl tejet valamint egy zsemlét kellett közvetlenül a vérvétel után elfogyasztanom. onnan számít a két óra amikor vissza kell menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!