Van itt olyan kismama, aki vizsgaidőszak előtt áll?
Figyelt kérdés
Sorstársakat keresek. :) Nagyon-nagyon nehéz a tanulásra koncentrálni, pedig azt hittem, hogy kisbabával a pocakomban könnyebb lesz, majd ő megnyugtat, most viszont aggódom, hogy a sok stressz megárt neki, mondjuk még egész picike, 14 hetes. Ráadásul még szigorlatozok is pszichológiából.
Miért gondoltad,hogy terhesen könnyebb?? Nem könnyebb de könnyebb,mint mikor már megszületett tapasztalatból mondom.Szóval ne halassz,mert most így a terhesség legelején sokkal könnyebb,mint a végén avgy mikor már sír melletted.
2014. jan. 5. 14:38
2/11 anonim válasza:
Én pszichológia szakon tanultam, egy vizsgaidőszakot várandósan csináltam (3 szigorlattal), mivel májusban szültem, a másodikat halasztottam, de köv. szeptembertől egy 4 hónapossal újra kezdtem az egyetemet. Babával kegyetlenül nehéz a vizsgaidőszak, terhesen gyerekjáték volt. Most szeptembertől egy 2,5 évessel kezdem a második diplomámat, nem tudom elképzelni, hogy milyen nehéz lesz. A stressz ilyen formában nem árt neki, pihenj eleget, tanulj nappal, éjjel aludj. A férjem orvos, ő annyit tanácsolt, hogy óránként járkáljak tanulás közben egy picit, meg hogy fizikailag legyek aktív, ezért minden nap 2x fél órát sétáltam, én akkor 20-25 hetes voltam.
2014. jan. 5. 14:45
3/11 A kérdező kommentje:
A következő félévet még megcsinálom, és július végére érkezik a kisbabánk. Mindenképp halasztani fogok, mert 100 km-re van a fősulim, és nem fogok utazgatni egy újszülöttel. Ez az első év csakis Róla fog szólni.
2014. jan. 5. 14:47
4/11 anonim válasza:
Nálam is róla szólta, csak akkor tanultam, ha aludt. :)
2014. jan. 5. 14:55
5/11 anonim válasza:
Jelen :) Gazdasági főiskolán tanulok bankinformatikusnak, vizsgaidőszak kellős közepén. Engem leginkább az álom-kór hátráltat, 12-14 órát is tudok / kell aludnom mert amúgy hulla vagyok :( Amúgy most leszek 12 hetes.
2014. jan. 5. 15:19
6/11 anonim válasza:
Én is.
32 hetes vagyok, lesz 2 szigorlatom, nem állok túl jól a tanulással, se kedvem, se energiám, estére, mire tanulhatnék, elfáradok.
2014. jan. 5. 16:05
7/11 anonim válasza:
Könyebb tanulni és vizsgázni nem terhesen,meg terhesen is mint kisbabával ha nincs ki vigyázzon rá
2014. jan. 5. 17:36
8/11 A kérdező kommentje:
Nekem csak azzal van gondom, hogy nehezebben tudom magam rávenni a tanulásra, és ha már rávettem, szinte alig tudok odakoncentrálni, folyton a babán vagy a kismamaságon jár az eszem. Egyébként én is napi 12 órát alszok. :)
2014. jan. 5. 18:29
9/11 anonim válasza:
Értelek,ráadásul az első 12 hétben folyton aludtam 16 órákat,szédelegtem,hánytam,ez az első félév volt,így csúsztam el a tárgyakkal nem tudtam bejárni,aztán utána jobb lett,és igyekeztem minél több tárgyat letenni, a fiam április végén született,két vizsgám volt csak júniusba arra felutaztam a tőlünk 180kmre lévő városba.Nehéz volt koncentrálni az mozgatott,hogy babával nehezebb lesz.És igen nehezebb is volt.Most az államvizsga előtt állok,nagyon nehéz eljutnia tanulásig,pláne,hogy dolgozom is.
2014. jan. 5. 18:33
10/11 anonim válasza:
Jó nektek,hogy ennyit tudtok aludni :) Engem nem hagy a "nagy", de van hogy éjjel sem, csak 6 hórát max.
Most is itt lógok ahelyett, hogy tanulnék az államvizsgára, mert képtelen befogadni az agyam az infót... Nem tudom mi lesz így, pláne hogy mikor a lánykámat vártam, akkor ellett volna vizsgázzak, de úgy rágörcsöltem hogy 1 hét tanulás után be is fektettek visszatartása. Akkor 28 hetes voltam, és bent maradt a baba. Most csak 23 leszek, remélem sikerül a vizsga és a babák is bent maradnak még vagy 22 hetet :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!