17. hetben vagyok, masfel hete egyszeruen nem tudok elaludni este, szoval naponta hasznalom, csak azzal sikerul. Karos lehet ez a babamnak? Volt valaki hasonlo helyzetben? Ti mit csinaltatok?
Azért bízik benne ,hogy kamu ,mert baromi nagy felelőtlenség szedi,úgy ,hogy dokival nem beszéltél erről.Elhiszem,hogy nagyon rossz lehet,hogy nem tudsz aludni,de ha ne adj Isten baja lesz a babádnak,hogyan fogsz elszámolni a lelkiismereteddel?? és az,hogy xy-nak nem lett baja,az lehet szerencse is,de lehet az is,hogy lett baja csak még nem tudjátok(bár remélem nem így van). hagyd abba azonnal ,és beszélj a dokiddal mihamarabb.
2014. jan. 4. 19:54
12/21 anonim válasza:
A Dormicum azért is nagyon erős, mert két éve volt egy műtétem (szépészeti), teljes kivizsgálás, makkegészségesen mentem. A műtét előtt adtak egy felet, gondolom, hogy ne idegeskedjen a páciens az előkészítőben.
Az altatás olyan profi volt, hogy aznap éjjel fent kakukkoltam egész éjjel. Kértem a nővért, hogy adja oda a másik felet, hadd aludjak. Végül az orvost verték fel éjjel, aki konkrét vizsgálatok után engedélyezte, hogy bevegyem. Mindezt úgy, hogy teljesen egészséges voltam és a műtét is maximálisan simán ment.
2014. jan. 4. 19:57
13/21 anonim válasza:
Az tök jó, hogy Czeizel "figyeli" a gyógyszereket, de mégis mit figyel?
A contergan ügy óta terheseken NEM TESZTELNEK semmilyen új hatóanyagot, és tilos is.
Tehát gyakorlatilag ha egy orvos azt mondja szedjünk egy adott gyógyszert, akkor csak a kockázat-előny mérlegelésével adhat valamit. Pl. az epilepszia ilyen lehet, mert a roham nagyobbat árthat.
De azért mert a kismama nem bír elaludni? Hát ennek semmi köze életveszélyhez.
Én elhiszem hogy rossz, de hidd el kedves Kismama, hogy ennél sokkal rosszabb dolgokat is kibír az ember terhesen a babájáért! (Tudom miről beszélek...)
2014. jan. 4. 19:59
14/21 anonim válasza:
Én is láttam Czeizel Endrével a gyógyszerekről szóló videót, (mondjuk én a migrén miatt kerestem rá szerencsére nem lett migrénem terhesség alatt), szóval a komoly bajokra persze van orvosság, amit terhesség alatt is érdemes beszedni, de azért mert nem tudsz aludni szerintem is felesleges, inkább próbálkozz alternatív gyógymódokkal: relaxáció, nyugtató zene, langyos tej, homeopátiás szerek, ilyesmi. Nekem pl. a kismama jóga is nagyon jó volt (mondjuk nem nagyon vagyok alvászavaros, alszok mindenhol, bármikor), az utána lévő relaxáció végére mindig elaludtam.
2014. jan. 4. 20:27
15/21 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2014. jan. 4. 20:35
16/21 anonim válasza:
9-es hozzászóló vagyok. Tök igaza van a 15-ösnek. Nyilván nem tudnak kísérletekkel alátámasztani eredményeket. Fogalmam sincs mire alapozza a proff a kijelentését. Számomra ettől függetlenül tanulságos volt a cikk, bár hozzáteszem, hogy még a leggyengébb gyógyszert sem veszem be, ha az orvosom kifejezetten nem javasolja.
2014. jan. 4. 20:57
17/21 anonim válasza:
szerintem az orvosi javaslatig probalkozz termeszetes modszerekkel, pl nyugtato tea. ha mindenkepp be akarsz venni valami, esetleg megprobalhatod a valerianat (macskagyoker).
2014. jan. 4. 21:08
18/21 anonim válasza:
Azért a dormicum nem kicsit erős gyógyszer... Ha ennyire nem tudsz aludni, szedj magnéziumot és igyál citromfű teát. És kérd ki az orvosod véleményét, de ne szedj gyógyszerek hasra csapásszerűen.
2014. jan. 4. 21:58
19/21 anonim válasza:
Semmiféle altatót, nyugtatót NE! Még vény nélküli (pl Valeriana relax, Hova) sem. A védőnő ajánlására én langyos tejjel, relaxálással próbálkoztam, este 6 után már nem eszem nehezet,édeset, nem iszom egyáltalán kv-t, és lefekvés előtt szellőztetek még egy rövidet. Esetleg citromfűtea,alkalmanként, de ezt sem szabad túlzásba vinni.
2014. jan. 4. 22:42
20/21 anonim válasza:
Nem hiszem el hogy ez komoly! Ennyire nem lehet valaki felelőtlen! Az a baba benned él belőled feljődik ki. Minden eljut hozzà amit eszel- iszol, ezt hangoztatják mindenhol! Ott terjeng a szervezetedben meg a véredben minden az a gyógyszer is! Hogy jut ilyen valakinek az eszébe hogy altatót szedjen terhesen nem is gyengét?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!