Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszélyes a skarlát a kismamár...

Veszélyes a skarlát a kismamára illetve a babára?

Figyelt kérdés
Az oviban ma kiírták hogy van egy skarlátos gyerek. Kislányom múlt héten nem volt oviban úgyhogy nem kaphatta el de ki tudja mennyi gyerekben lappang a betegség. Tanácstalanvagyok,vigyem e a lányom ovodába. Ha elkapja és haza hozza akkor nekünk lehet bajunk? Én már voltam skarlátos kisgyerek koromban. Köszi a válaszokat,29 hkm
2013. dec. 9. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
A baba védve van, te pedig voltál, így nem. Ha teheted a héten hagyd otthon, vidd a jövőhéten.
2013. dec. 9. 20:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez bakteriális eredetű, tehát lényegtelen, hogy voltál-e gyerekkorodban már skarlátos, mert nem alakul ki védettség. Mivel túl vagy az első trimeszteren, így nagy veszély már nincs. Ezt dokik, védőnő és saját tapasztalat alapján mondom. 16 hetes kismama voltam, amikor a kisfiam skarlátos lett. Nem lettem beteg, és a kislányom is időre, egészségesen született. Most 1 éves is elmúlt, egészséges, mint a makk.
2013. dec. 9. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is most volt az oviban, én a 3. babámat várom. A gyerekorvosunk azt mondta nem veszélyessebb, mint egy torokgyulladás. Én vittem a nagyot oviba. A lappangái idő 10 nap is lehet.
2013. dec. 9. 21:37
 4/5 anonim ***** válasza:
nem veszélyes,amikor a fiamat vártam a lányom ovijában is volt skarlát megbetegedés.A doktornőnk megnyugtatott,hogy nem okozhat gondot.
2013. dec. 9. 22:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2013. dec. 10. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!